5 onsen stadjes in de buurt van Osaka

5 onsen stadjes in de buurt van Osaka

Denk je aan Japan, dan denk je (wellicht, ik wel in ieder geval) aan onsen. Het is heerlijk verkwikkend om tijdens een lange reis te ontspannen in een onsen warmwaterbron. In gebieden met veel onsen overnacht je het beste in een ryokan. Zo’n traditioneel Japanse accommodatie heeft een eigen bad / bron en bovendien heerlijk Japans eten. De beste onsen vind je buiten de grote steden. Deze 5 onsen stadjes liggen in de buurt van Osaka.

Arima Onsen


De warmwaterbronnen van Arima, in de bergketen van Mount Rokko bij Kobe, trekken al eeuwen lang bezoekers. Al in de middeleeuwen kwamen de nobelen uit Kyoto naar Arima voor de genezende krachten van het water. Ook Toyotomi Hideyoshi, een bekende figuur uit de geschiedenis van Japan, bezocht in de 16de geregeld deze bronnen.

Overnacht je in Arima, dan is de kans groot dat je een van de traditionele geisha tegenkomt die ’s avonds hun ronde maken langs de ryokans in het dorp.

Kinosaki Onsen


Het onsen dorp Kinosaki Onsen is al eeuwen een populaire bestemming. Veel Japanse schrijvers hebben inspiratie opgedaan in de warmwaterbronnen hier. Geen wonder dus dat Kinosaki Onsen veelvuldig voor komt in de Japanse literatuur.

Iedere accommodatie heeft een eigen bad, maar als je hier overnacht kun je ook gebruik maken van de 7 badhuizen in het dorp. Van je accommodatie krijg je een traditionele Japanse yukata in bruikleen, waarmee je in stijl van het ene naar het andere badhuis wandelt.

Shirahama Onsen


Shirahama Onsen is een van de traditionele onsen bestemmingen van Japan. De warmwaterbronnen hier liggen aan de kust, dus vanuit het warme bad kun je de zee zien.

Net als in Kinosaki Onsen kun je hier van badhuis naar badhuis lopen. Ook zijn er een aantal voetbaden, waar je alleen je schoenen hoeft uit te trekken (en de rest van je kleren aan kunt houden). Er zijn zelfs een paar onsen direct aan het strand, waar je zo van het warme water de koude zee in kunt lopen.

Als kustplaats is Kinosaki Onsen niet alleen bekend om de warmwaterbronnen. Ook de heerlijke verse vis die je hier kunt eten trekt veel publiek.

Nanki Katsuura Onsen


Van de 5 onsen stadjes in deze lijst is Nanki Katsuura Onsen de meest serene. In de buitenbaden van de accommodaties hier voel je je een met de natuur. Geniet van het uitzicht over de blauwe oceaan en het groene bladerendek. Als je even wilt ontsnappen aan de stedelijke sfeer die op veel plekken in Japan heerst, dan moet je hier zijn.

Bovendien is Nanki Katsuura Onsen een goede uitvalsbasis om Wakayama te verkennen.

Sumoto Onsen


Nog een leuke plek om even te ontsnappen aan de stad is Sumoto Onsen op het eiland Awaji. Het eiland ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Kobe, en voelt als een subtropisch paradijs. Vanaf de warmwaterbronnen van Sumoto Onsen heb je een prachtig uitzicht over de zee. Het gematigde klimaat van het eiland maakt het bovendien erg geschikt voor watersport.

Gepubliceerd door Wouter

Woonde 5 jaar in Japan en is cultureel ervaringsdeskundige.