10 beste capsule hotels in Tokyo

10 beste capsule hotels in Tokyo

Japan staat heeft de naam duur te zijn. En dan met name Tokyo. Dat wil niet zeggen dat je er geen waar voor je geld kunt krijgen hoor. Maar een vakantie naar Japan kan best in de papieren lopen. Ik heb geen onbeperkte hoeveelheid geld, en jij ook niet gok ik. Wat we vast ook gemeen hebben is dat we allebei zoveel mogelijk uit onze reis willen halen, of het nu gaat om het reizen zelf of om je accommodatie. Op zoek naar een goedkope slaapplaats dus! Eerder zette ik al de 10 beste budget hotels van Tokyo. Maar het kan nog goedkoper! Zo kom je terecht in een typisch Japans dingetje: capsule hotels in Tokyo.

Nooit van gehoord? In een capsule hotel betaal je voor je bed. Net als in een hostel. Maar je bed zit in een capsule. Voor de ingang van je capsule hangt een gordijntje. Vaak staan de capsules drie hoog opgestapeld. Een soort stapelbed dus, maar dan met net iets meer privacy.

Capsule hotels hebben een groot bad, net als in een ryokan. Vaak met een sauna. Het is even wennen, maar wel een typisch Japanse ervaring.

Oh, en capsule hotels zijn absoluut ongeschikt voor stellen. Er is relatief weinig privacy, dus slapen de dames en de heren gescheiden. Veel moderne capsule hotels hebben een mannen- en een vrouwengedeelte. Er zijn ook hotels alleen voor mannen of alleen voor vrouwen.

Hier dan de top 10 van beste capsule hotels in Tokyo.

De beste capsule hotels in Tokyo