Chef

10 leuke hostels in Tokyo

Japan is een prima land om te verkennen “on a shoestring”. Japan is, vergeleken met een bestemming als Thailand, relatief duur. Vergelijk het met een populaire backpack bestemming als Australië, en je ziet dat het eigenlijk reuze meevalt. Kijk je een beetje rond, dan kun je zelfs in Tokyo prima hotels boeken voor minder dan €100 per nacht.

Maarrrr… voor €100 kun je ook drie nachten in een hostel slapen. Dus, reis jij met een beperkt budget naar de Tokyo, dan is deze top 10 voor jou. Oh, en als je het maximale uit je budget wilt halen, kijk dan ook eens naar de goedkoopste manier van reizen in Japan.

Leuke hostels in Tokyo


Bunka Hostel Tokyo

Bunka Hostel Tokyo

Als je bij hostels direct denkt aan oud, sleazy en naar zweet stinkende kamergenoten dan mag je je ideeën wel eens updaten. Goedkoop staat niet meer synoniem voor slecht. In Bunka Hostel Tokyo staat het zelfs voor trendy en modieus.

De stapelbedden zijn ingewerkt in een boekenkast, dus je hebt redelijk wat privacy. Ook de openbare ruimtes zijn stijlvol aangekleed. Hier slapen niet alleen buitenlandse backpackers maar ook Japanners die voor plezier of zaken een paar dagen in Tokyo zijn.

Kaisu

Kaisu

Kaisu is ook al zo’n voorbeeld van trendy maar betaalbaar overnachten. Het hostel is in Japanse (moderne) stijl opgetrokken. Dat betekent veel hout en natuurlijke balken.

De bedden zijn, zoals je op de foto ziet eigenlijk bijna de capsules waar ik eerder over schreef.

Good Diner Inn Copain

Good Diner Inn Copain

Good Diner Inn Copain is precies wat de naam al zegt: een tent waar je goed kunt eten en slapen. Hier tref je de moderne, trendy look aan van de Japanse hedendaagse architectuur met weer veel hout en comfortabele bedden.

Uiteraard heeft Good Diner Inn Copain een gedeelde keuken, dus je bent niet genoodzaakt om je eten in de diner te bekomen. Je kunt gewoon zelf je pasta koken.

Grids Akihabara Hotel & Hostel

Grids Akihabara Hotel & Hostel

GRIDS is qua slaapruimten een capsule hotel maar heeft de faciliteiten van een hostel. Zo ben je niet aangewezen op een groot gedeeld bad, maar zijn er douche cabines waar je in alle privacy je oksels kunt scheren.

Grids Nihombashi East Hotel & Hostel

Grids Nihombashi East Hotel & Hostel

Nog een van de GRIDS hostels. Het nadeel van een keten is dat een echt eigen karakter zoals bij nummers de eerste drie ontbreekt. Het voordeel is dat je min of meer weet wat je kunt verwachten.

Hoe dan ook krijg je bij GRIDS waar voor je geld en heb je een bed voor minder dan € 35.

Emblem Hostel Nishiarai

Emblem Hostel Nishiarai

Emblem Hostel wordt gerund door een enthousiast team dat gastvrijheid voorop heeft staan. Dit hostel is nieuw in Tokyo en pas sinds 2015 open, dus alles is nog mooi. De ruime stapelbedden in de slaapzalen hebben allemaal een gordijntje. Het beschermt je niet tegen een snurkende kamergenoot, maar geeft toch een geborgen gevoel.

Op iedere kamer is voldoende ruimte om je spullen op te slaan in een afsluitbare kast en bij ieder bed zit een USB-aansluiting zodat je ’s nachts je telefoon op kunt laden.

Oak Hostel Cabin

Oak Hostel Cabin

Nu we langzaam onder de € 30 per nacht duiken worden ook de accommodaties iets soberder. De nieuwste, meest trendy hostels zijn toch iets duurder. Dat wil niet zeggen dat we aan het aftandse gedeelte van de lijst zijn gekomen.

Oak Hostel Cabin is een prima hostel die goed beoordeeld wordt door gasten. Maar in plaats van trendy meubilair dat net een jaar oud is, is aan dit hostel te zien dat het al een aantal jaar mee gaat. Het is nog steeds goed onderhouden en omdat het niet het nieuwst van het nieuwst is, is de prijs ook mooi. Zeker als je bedenkt dat je in Tokyo bent.

Oak Hostel Fuji

Oak Hostel Fuji

Oak Hostel Fuji is dan wel weer nieuw, geopend begin 2016. Op de foto zie je het al, de bedden zijn iets soberder dan eerdere hostels hierboven. In plaats van hout veel metalen en kunststoffen, maar als je ligt de slapen zie je dat toch niet.

Op verschillende websites heeft Oak Hostel Fuji een bijna perfecte rating, bewijs dat goedkoop niet synoniem is voor slecht.

Steps Guesthouse

Steps Guesthouse

Duiken we onder de € 25, dan zie je dat langzaam de extra comfort items verdwijnen. De bedden in Japanize Guest House hebben geen privacy gordijntjes meer. Dat betekent dus ook dat je waarschijnlijk niet in slaap komt voordat het licht uit gaat. Maar ja, je bent in Tokyo dus ben je vast toch tot in de vroege uurtjes wakker!

Palette Takashimadaira

Palette Takashimadaira

Inmiddels zijn we aangeland bij een van de goedkoopste hostels van Tokyo. Op dit prijsniveau is alles wat je mag wensen goede hygiëne. En dat zit gelukkig wel snor bij Palette Takashimadaira.