Nachtelijke uitzichten: Mount Inasa

3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan

Waarom ga jij op reis? Voor de ervaring natuurlijk! En dan met name ervaringen die je niet thuis kunt hebben. Wat het doet met de menselijke brein is mij niet helemaal duidelijk, maar dat reiservaringen van alles los maken is een open deur.

Eén van de dingen die altijd goed scoren wat betreft reiservaringen zijn uitzichtpunten. Een berg heeft een onherroepelijke aantrekkingskracht om beklommen te worden. Nachtelijke uitzichten zorgen voor een extra dimensie. Het zijn de lampjes denk ik. Ik vind het zelf ook altijd spectaculair.

Ben jij ook gevoelig voor de pracht van mooie nachtelijke uitzichten? Japan is enorm bergachtig, dus er zijn genoeg bergen om te beklimmen en van het uitzicht te genieten. Wat jij natuurlijk wilt weten is waar je heen moet voor de mooiste nachtelijke uitzichten van Japan.

Het leuke is, dat de onderstaande drie uitzichten de drie mooisten van Japan zijn is niet mijn mening. Het staat in een officieel document, de Sandaiyakei (三大夜景, Drie Grootse Nachtelijke Uitzichten).

3 grootste nachtelijke uitzichten


  • Mount Hakodate
  • Nachtelijke uitzichten: Mount Inasa
  • Mount Rokko

Mount Hakodate

Vanaf deze 334 meter hoge berg heb je een prachtig uitzicht over het centrum van de stad Hakodate op het noordelijke eiland Hokkaido. Mount Hakodate ligt op de punt van een schiereiland. Vanaf het uitzichtpunt zie je het centrum van de stad ingeklemd liggen tussen het water.

Mount Inasa

Deze berg ligt met een hoogte van 333 meter vlakbij het centrum van de zuidelijke stad Nagasaki. Het uitzicht vanaf Mt. Inasa over het centrum van Nagasaki en de haven is zeker na zonsondergang spectaculair.

Mount Rokko

De berg Mount Rokko is met 931 meter de hoogste van de Rokko Bergketen, de bergketen die Kobe een mooie groene achtergrond geeft. Van hieruit heb je een prachtig nachtelijk uitzicht over de stad Kobe, de havens en de Baai van Osaka.