TV programma's over Japan

3x tv programma’s over Japan voor je op reis gaat

Ze zeggen dat de voorpret voor een grote reis de helft van het plezier is. Ik blader graag door reismagazines, lees reisblogs en kijk graag naar tv-programma’s die gaan over de volgende grote bestemming die ik ga bezoeken. Vooral voor een verre reis zoals naar Japan, is het geweldig om wat inspiratie op te doen voordat je een reis boekt, zodat je weet wat naar voor bezienswaardigheden en ervaringen je kunt zoeken. Gelukkig zijn er veel tv programma’s over Japan die je goed kunnen voorbereiden op je trip.

En om je thuis al goed voor te bereiden zijn hier 3 van mijn favoriete tv-programma’s om naar te kijken voordat je naar Japan reist om je in de stemming te brengen!

3x tv programma’s over Japan voor je op reis gaat


TV programma's over Japan

Joanna Lumley’s Japan (rondreis door Japan)


Deze prachtige 3-delige serie toont een nieuwsgierige Joanna Lumley die helemaal van Hokkaido naar Okinawa reist in een verbazingwekkende reis langs veel van Japan’s mooiste bezienswaardigheden en culturele curiosa.

De ongerepte natuur van Japan komt goed aan bod in de serie, en je zult van de gebaande paden af willen om jezelf onder te dompelen in de natuurlijke rijkdom die het land te bieden heeft om je innerlijke rust te vinden. Ook komt de wat hysterische kant van Tokyo naar voren, die ook zeker interessant is om te zien.

Je kunt Joanna Lumley’s Japan hier bekijken.

TV programma's over Japan

Midnight Diner (Netflix)

In deze aandoenlijke, ietwat nostalgische serie krijg je in elke aflevering iemands privéverhaal te horen terwijl ze aan het eten zijn op een plek genaamd Meshiya, wat simpelweg ‘maaltijdwinkel’ betekent in het Japans.

Het is de menselijkheid in de verhalen die de serie interessant maakt, en de typisch Japanse beelden en culturele elementen die je te zien krijgt, zorgen ervoor dat je er dieper in wilt duiken.

De zeer Japanse gerechten die tijdens het verhaal worden bereid, zullen zeker je eetlust opwekken; elke aflevering concentreert zich op het gerecht dat wordt gevraagd door de persoon wiens verhaal je te horen krijgt.

De meeste gerechten zijn typische huisgemaakte maaltijden die je niet in een gemiddeld Japans restaurant in het buitenland zult vinden, dus wees voorbereid om veel meer te leren over de Japanse keuken tijdens het kijken naar deze hartverwarmende serie.

Als je door het zien van Midnight Diner zin hebt gekregen om ook de krochten van Tokyo in te duiken dan is deze Tokyo Food Tour wellicht iets voor je.

Je kunt Midnight Diner kijken op Netflix.

TV programma's over Japan

Anthony Bourdain Parts Unknown


In seizoen 2, aflevering 7 neemt wijlen Anthony Bourdain je mee naar de onderbuik van Tokyo in zijn beroemde serie waarin gastronomisch eten een centrale rol speelt.

Ook de meest interessante en extreme subculturen van Tokyo spelen een prominente rol in de aflevering, en Mr. Bourdain laat zijn kijkers zich afvragen of de capriolen die je in de onderwereld van Tokio ziet vertoond werkelijk zo anders zijn dan wat er zich achter gesloten deuren en in ons achterhoofd afspeelt in andere delen van de wereld.

Ook wordt het verband gelegd met het perfectionisme van Japanse sushikoks uit het topsegment, want nergens ter wereld zijn koks zo serieus bezig met het kleinste detail en het aanscherpen van een vaardigheid tot het niet minder dan perfect is

Als je ook wilt ontdekken wat er onder de oppervlakte zit in Tokyo dan zijn deze Verborgen Tokyo tours misschien wat voor je.

Je kunt Parts Unknown, Tokyo hier bekijken.