Ginzan Onsen

4 populaire onsen resorts in Noord Japan

De Tohoku regio in het noorden van Japan is een verleidelijke reisbestemming, ook voor Japanners. Behalve prachtige ongerepte natuur, historische tempels, smakelijke lokale specialiteiten en mystieke folklore bezoeken veel toeristen deze noordelijke regio vanwege de kleine, nostalgische onsen resorts.

Vanuit een warm bad uitkijken op een besneeuwde berg is een van de pluspunten van de strenge winter in Tohoku, dus laten we er snel in duiken! Ik neem je mee naar een aantal kleine onsen resorts in de Tohoku regio en nabijgelegen accommodaties.

Onsen resorts in Noord Japan


Onsen resort: Ginzan Onsen

Ginzan Onsen, Yamagata

Ginzan Onsen is een klein onsen resort in het noordoosten van Yamagata. De naam Ginzan, wat zilvermijn betekent, is terug te leiden naar de ontdekker van deze onsen warmwaterbron. Een mijnwerker van een lokale zilvermijn ontdekte de bron in de 17de eeuw.

Langs het riviertje dat door het dorp stroomt staan oude houten gebouwen van 3 en 4 verdiepingen hoog. Dit pittoreske aangezicht geeft Ginzan Onsen de nostalgische sfeer die onsen liefhebbers zo aanspreekt.

Onsen resort: Nyuto Onsen

Nyuto Onsen, Akita

Nyuto Onsen is een verzameling van 7 onsen ryokan diep in de bergen van Akita, op 30 minuten rijden vanaf het meer Tazawako. Het gebied ligt midden in een dicht beukenbos, een echt rustiek Japans onsen resort. Met de Yumeguri Pass kun je voor ¥ 1.800 de baden van alle 7 ryokan proberen.

Onsen resort: Akiu Onsen

Akiu Onsen, Miyagi

Akiu Onsen is een sereen onsen resort niet ver van Sendai. De geschiedenis van de warmwaterbronnen hier gaat 1.500 jaar terug. Tijdens de Edoperiode (1603 – 1868) kwam de lokale leenheer Masamune Date hier graag.

De onsen ryokans hier liggen langs het ravijn van de Natori Rivier. Vanuit een aantal van de baden heb je uitzicht over het ravijn.

Onsen resort: Sukayu Onsen

Sukayu Onsen, Aomori

Sukayu Onsen is gelegen aan de voet van Mount Hakkoda, midden in Aomori. Het is een van de meest rustieke en nostalgische onsen resorts in de regio. Zo’n 300 jaar geleden werd de warmwaterbron hier ontdekt. Een van de meest opvallende baden is de Senninburo, het Bad voor 1.000 Mensen. Dit immense bad is een van de weinige baden in Japan waar de geslachten samen baden.

Sakuyu Onsen Ryokan, de ryokan waar het Senninburo bij hoort, is niet modern of verfijnd maar dat is juist de charme van deze onsen. Je kunt het bad ook bezoeken zonder een overnachting te boeken.