5 meest gefotografeerde locaties in Japan

5 meest gefotografeerde locaties in Japan

Dat ik Japan mooi vind zal je niet verbazen. En anderen zijn het met mij eens. Japan is een mooi land. Mooi = veel foto’s, maar waar worden nou de meeste foto’s genomen? Dit zijn de 5 meest gefotografeerde locaties in Japan.

5 meest gefotografeerde locaties in Japan


Itsukushima Jinja

Itsukushima Jinja

Het heilige eiland Itsukushima, en met name de drijvende torii poort van Itsukushima Jinja, zorgt voor veel activiteit op de foto-deel-sites. Het hele eiland is uitermate fotogeniek maar het is dus die torii poort die bij vloed lijkt te drijven die de meeste pixels vult. Je moet het trouwens wel treffen want bij eb staat de poort gewoon in de modder.

Fushimi Inari Taisha

Fushimi Inari Taisha

Nog meer torii poorten. Duizenden zelfs. Hoeveel het er precies zijn weet niemand. Het Shinto heiligdom Fushimi Inari Taishi in de oude hoofdstad Kyoto is op z’n zachts gezegd bijzonder. Voor een foto van de poortjes zonder mensen die je niet kent moet je wel een stukje de berg op klauteren.

Mount Fuji

Mount Fuji

Het hoog(s)te punt van Japan is Mount Fuji en vreemd is het dus niet dat die berg, ook heilig trouwens, een van de meest gefotografeerde plekken in Japan is. Er zijn twee duidelijke categorieën te onderscheiden: foto’s van Mount Fuji en foto’s genomen vanaf de bergtop. Met name de eerste categorie gooit hoge ogen, want laten we wel wezen, een foto genomen op de bergtop is een plaatje met voornamelijk sneeuw.

Shirakawa-go

Shirakawa-go

De enige niet-heilige plek in de top 5 is Shirakawa-go. Het zou mij overigens niets verbazen als iemand ooit eens besluit dat ook deze plaats een heilige vermelding waard is. Want het is hier prachtig! Het historische dorp staat in z’n geheel, met dank aan de ingenieuze strodaken van de huizen, op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dus op de lijst met meest gefotografeerde locaties in Japan.

Kinkaku-ji

Kinkaku-ji

Al is niet alles goud wat er blinkt, bij de tempel (zie je wel, ook weer een heilige plek) Kinkaku-ji in Kyoto lijkt het daar wel op. Deze tempel wordt ook wel de Gouden Tempel genoemd, maar eigenlijk klopt die naam niet. Slechts één van de gebouwen van het tempelcomplex is bedekt in bladgoud. Het is wel het gebouw dat, laat ik zeggen, het meest in het oog springt en dus het meest gefotografeerd wordt.