5 populaire kersenbloesem spots in Kyoto

5 populaire kersenbloesem spots in Kyoto

De kersenbloesem luidt ieder jaar in Japan de lente in en zijn in het hele land te zien. Van de vele kersenbloesem hotspots is Kyoto het absolute Mecca en een van de beste plekken voor reizigers om mee te delen in de festiviteiten. De stad is vol traditionele gebouwen en natuurlijke aanblikken die de kersenbloesem nog specialer maken.

Dit zijn 5 populaire sakura spots in Kyoto. Laten we een wandeling maken of picknicken onder een dak van roze bloesems!

Maruyama Park

Maruyama Park

Maruyama Park is het park direct achter het bekende Shinto heiligdom Yasaka Jinja en een van de populairste plekken in de stad voor hanami (kijken naar de kersenbloesem). In het park staan ongeveer 680 kersenbomen, waarvan de grootste de bijnaam “Gion no Yozakura” (Nacht-kers van Gion) heeft.

Het park is na zonsondergang prachtig verlicht en her en der staan kraampjes die eten verkopen. Een echte festival ervaring dus!

  • Bereikbaarheid: 8 minuten lopen vanaf Keihan Gion-Shijo Station
  • Bloeiseizoen: eind maart tot begin april
Filosofenpad

Filosofenpad

Het Filosofenpad is een prachtige wandelweg die zich over zo’n 2 kilometer uitstrekt langs een kanaaltje tussen de tempels Nanzen-ji en Ginkaku-ji. Hier vormen ongeveer 450 kersenbomen een prachtige tunnel van bloesemende sakura.

Natuurlijk is het indrukwekkend om de bomen in volle bloei te zien, maar de bloesem die in het water valt halverwege april heeft ook een zekere poëtische schoonheid.

  • Bereikbaarheid: 15 minuten lopen vanaf Kaege Station op de Tozai metrolijn
  • Bloeiseizoen: begin april

Ninna-ji

De UNESCO Werelderfgoed tempel Ninna-ji is een oude Boeddhistische tempel gesticht in de 9de eeuw. Op het complex van de tempel staan 500 kersenbomen, waarvan 200 “Omuro Zakura”. Deze populaire boom is lager en bloeit later dan de reguliere kersenbomen.

Ninna-ji staat bekend om de prachtige sakura, die ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers trekt.

  • Bereikbaarheid: 3 minuten lopen vanaf Keifuku Omuro Ninnaji Station
  • Bloeiseizoen: begin tot midden april

Daigo-ji

Deze prachtige tempel ligt aan de voet van Mount Daigo in het oosten van Kyoto. Daigo-ji staat al eeuwen lang bekend om de prachtige kersenbloesem hier, sinds de bekende landheer Toyotomi Hideyoshi hier een gigantisch kersenbloesem evenement organiseerde in 1598.

Ongeveer 1.000 kersenbomen staan verspreid over het enorme tempelcomplex. Ieder jaar komen ruim 220.000 mensen de prachtige sakura bekijken.

  • Bereikbaarheid: 10 minuten lopen vanaf Daigo Station op de Tozai metrolijn
  • Bloeiseizoen: midden maart tot midden april
Hozu Rivier

Arashiyama

De uitermate populaire sightseeing bestemming Arashiyama staat ook bekend vanwege de kersenbloesems. Hier bloeit de sakura op verschillende plekken waaronder Nakanoshima Park, Arashiyama Park en de tempel Tenryu-ji. Ook de bergen aan de overkant van de Togetsukyo Brug kleuren roze.

Neem de Keifuku Kitano Lijn vanaf Kitano Tenmangu en rijdt door een 200 meter lange tunnel van kersenbloesem tussen de stations Utano en Narutaki.

  • Bereikbaarheid: 5-10 minuten lopen vanaf de stations van Keifuku, Hankyu en JR
  • Bloeiseizoen: midden maart tot eind april