5 unieke shukubo tempel overnachtingen

5 unieke shukubo tempel overnachtingen

Op deze pagina

Als je een bijzondere ervaring wilt hebben tijdens jouwe vakantie in Japan, dan is misschien overnachten in een tempel een goede opties voor jou. Dit type accommodatie heet shukubo. Shukubo is de accommodatie in een boeddhistische tempel die origineel voor moniken of pilgrims gebruikt. Maar tegenwoordig zijn sommigen ook open voor toeristen. In sommige shukubos kunt je overnachten in een echt traditioneel tempel gebouw met een prachtige Japanse tuin. Je krijgt traditioneel vegetarisch shojin-ryori eten en vaak kun je meedoen met boeddhistische ceremonies of meditaties.

Veel boeddhistische tempels bieden overnachtingsmogelijkheden, maar lang niet allemaal zijn ze geschikt om als buitenlander te verblijven. Om iets mee te krijgen van de ceremonies, tradities en huisregels is het handig als er wat uitleg is in het Engels. De tempels die ingesteld zijn op buitenlandse bezoekers zijn te boeken via grote websites als Booking.com en Hotels.com. Hieronder een selectie van een aantal shukubo accommodaties met bijzonder goede reviews.

Shukubo in Koyasan


De berg Koyasan is dé locatie bij uitstek om te overnachten in een tempel. Het is een van de heiligste plekken in de Japanse religie, met tientallen tempels en heiligdommen.

Shukubo Koya-san Eko-in

Shukubo Koya-san Eko-in

De tempel Eko-in in Koyasan is een 1.000 jaar oude boeddhistische tempel. Als bezoeker kun je hier overnachten in traditioneel Japanse stijl. Slaap in een futon op de tatami vloer en ervaar de rituelen van het ochtendgebed met de monniken.

Alle kamers zijn in traditionele stijl, maar voorzien van moderne gemakken zoals flatscreen tv en gratis WiFi. De badkamer faciliteiten zijn gedeeld, in de vorm van openbare baden toegankelijk voor alle bezoekers.

Een overnachting is inclusief vegetarisch boeddhistisch diner en ontbijt.

Koyasan Shukubo Fudoin

Koyasan Shukubo Fudoin

Ook de Fudoin tempel in Koyasan biedt shukubo accommodatie. In de serene omgeving van de tempel en de prachtige Japanse tuin kom je helemaal tot rust. Een spirituele ervaring is nooit ver weg.

De vriendelijke monniken server vegetarische gerechten voor het diner en ontbijt. Ook hier verblijf je in traditioneel Japanse stijl. De ochtendceremonie is integraal onderdeel van de beleving.

Sojiin

Sojiin

Nog een greep uit de vele shukubo tempel accommodaties in Koyasan in Sojiin. De prachtige houten gebouwen in een enorme Japanse tuin zorgen voor een bijzondere ervaring.

Zoals bij alle tempels gelden ook hier een aantal huisregels. Zo is er een avondklok van 21:00 tot 5:30. Tussen die tijden wordt de nachtrust gerespecteerd. Deelname aan de ochtendceremonie wordt op prijs gesteld.

De vriendelijke monniken server vegetarische gerechten voor het diner en ontbijt. Ook hier verblijf je in traditioneel Japanse stijl. De ochtendceremonie is integraal onderdeel van de beleving.

Shukubo in Kyoto


Net als Koyasan telt Kyoto een groot aantal tempels. Lang niet allemaal bieden ze shukubo accommodatie, maar ook in Kyoto kun je terecht voor een overnachting in een tempel.

Chion-in Wajun Kaikan

Chion-in Wajun Kaikan

Deze accommodatie ligt naast de Chion-in tempel in het tempeldistrict Higashiyama in Kyoto. Behalve traditioneel Japanse kamers kun je hier ook kiezen voor een kamer in westerse stijl, met een bed in plaats van een futon.

Deelname aan de ochtendceremonie is optioneel, maar we raden het wel aan. De ceremonies onderscheiden tenslotte shukubo accommodaties van reguliere hotels.

De boeddhistische vegetarische maaltijden worden ’s avonds en ’s ochtends geserveerd in het restaurant van de accommodatie.

Shukubo in Nara


Ook in Nara kun je shukubo ervaren. Je moet er wel iets meer naar zoeken, maar wij hebben een goede optie gevonden voor je.

Gyokuzoin

Gyokuzoin

De Gyokuzoin tempel ligt op de berg Shigisan in een prachtige natuurlijke omgeving. De bijzondere gastvrijheid van de monniken zorgt voor een uniek verblijf. Kom totaal tot rust in deze traditioneel Japanse accommodatie en ontspan in het ruime openbare bad.

De maaltijden worden naar keuze geserveerd in een eetzaal of op je eigen kamer. Kies voor het diner uit een traditionele meergangen maaltijd of een boeddhistische vegetarische optie.

Op enkele minuten lopen vanaf de tempel liggen de warmwaterbronnen van Shigisan Onsen.