Beeldenpark Hakone

6 dingen om te doen in Hakone

Het dorpje Hakone, op ongeveer anderhalf uur buiten Tokyo, is een populaire bestemming voor onsen liefhebbers. Maar er is meer dan alleen de warmwaterbronnen. De keuze aan dingen om te doen is enorm, variërend van prachtige natuur tot musea. Een reis door het gebied is op zichzelf al spectaculair met een keuze aan bergtreintjes en kabelbanen.

In dit artikel neem ik je mee naar 6 leuke plekken om te bezoeken tijdens een trip naar Hakone.

Vanaf Shinjuku Station, een van de grootste treinstations in Tokyo, is de regio in anderhalf uur te bereiken met een Limited Express trein van spoorwegmaatschappij Odakyu. Een bezoek is dus prima in te plannen als dagtocht vanaf de hoofdstad. Kies je voor een overnachting, zoek dan een leuke traditionele Japanse accommodatie en ervaar de unieke Japanse gastvrijheid.

6 leuke plekken


Hakone Openluchtmuseum

Beeldenpark Hakone

Het Beeldenpark Hakone is een verrassend museum waar je kunst ervaart in de buitenlucht. De grote beeldentuin maakt slim gebruik van de beboste bergen op de achtergrond, waardoor een natuurlijk canvas ontstaat. Veel van de beelden in het museum genieten internationale bekendheid.

Ondanks de naam heeft het Openluchtmuseum ook een binnengedeelte. De twee verdiepingen van de Picasso Hal liggen, staan en hangen vol met werk van de Spaanse kunstenaar.

Hakone Onsen

Warmwaterbronnen van Hakone-Yumoto

Het eerste dorpje in de regio is Hakone-Yumoto. Hier komen de treinen uit Tokyo aan en vertrekt het idyllische rode bergtreintje dieper de regio in. Het dorpje staat bekend vanwege de uitstekende onsen warmwaterbronnen en is bij uitstek geschikt om te ontspannen voor of na een bezoek aan de rest van het gebied.

Ook als je geen fan bent van warmwaterbronnen is er genoeg te doen in Hakone-Yumoto. Het leuk om in het dorpje rond te wandelen en te genieten van de sfeer. Souvenirwinkeltjes en restaurantjes wisselen elkaar af, en waar je ook loopt het prachtige canvas van de bergen op de achtergrond is er altijd.

Owakudani

Owakudani

De kokende vallei Owakudani is zo’n 3.000 jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting, en ook nu nog ervaar je hier de constante vulkanische activiteit van de regio. De grond spuugt continue witte rook uit en er hangt een indringende zwavellucht. Vanwege het unieke landschap kreeg de vallei tijdens de Edoperiode de bijnaam “Vallei van de Hel”.

De Hakone Ropeway kabelbaan voert je over de vallei. Halverwege heb je de mogelijkheid om uit te stappen en een stuk door de vallei te wandelen. Goede wandelschoenen zijn hier wel handig.

Je mag ook zeker de lokale specialiteit niet missen: Owakudani Kuro-Tamago, zwarte hardgekookte eieren. De eieren worden gekookt in vulkanisch gas, waardoor de eierschaal oxideert en zwart wordt. Volgens lokale verhalen leef je 7 jaar langer als je een zwart ei eet.

Ashinoko

Ashinoko Meer

Ook het Ashinoko Meer is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Het meer is op haar mooist vanaf een boot. De Sightseeing Cruise boten zien er, om onduidelijke redenen, uit als piratenschepen. Een typische cruise neemt je mee van de noordelijke naar de zuidelijke punt van het langgerekte meer.

Vlakbij de zuidelijke halte van de cruise in Moto-Hakone staat Hakone Jinja, een Shinto heiligdom waarvan de torii poort in het water van het meer staat.

Sengokuhara Grasveld

Sengokuhara Grasveld

Op de westelijke helling van Mount Hakone ligt het glooiende Sengokuhara Grasveld, een veld vol pampasgras. Het hoge gras bedekt honderden meters van de helling. De kleur van het gras verandert met de seizoenen. Vooral in de herfst, als het gras goud kleurt, is het een spectaculair gezicht.

Choan-ji

Choan-ji

Niet ver van het Sengokuhara Grasveld ligt de Boeddhistische tempel Choan-ji. De tempel ligt in een prachtige bosrijke omgeving. Wat de tempel een bijzondere sfeer geeft zijn de beelden van de volgelingen van Boeddha, het zijn er zo’n 200, verspreid over het complex.

In november kleuren de bladeren in het bos diep rood, wat de bijzondere sfeer verder versterkt. In deze periode is een goede combinatie te maken met het Sengokuhara Grasveld.

Hakone Freepass


De Hakone Freepass is een kortingskaart speciaal voor bezoekers aan de regio. Met deze kaart maak je 2 of 3 dagen lang onbeperkt gebruik van veel openbaar vervoer in de regio en krijg je korting op een aantal toegangen. De treinreis vanaf Shinjuku Station in Tokyo is bovendien ook bij de prijs inbegrepen.

Hakone Freepass