10 beste ryokan van Japan

8 beste ryokan in Japan

Japan is niet alleen een reisbestemming, het is een ervaring. Zo denken wij er tenminste over hier bij Ervaar Japan. Je moet alleen wel een klein beetje zoeken om het meeste uit je ervaring te halen. Wellicht is de hotel keuze niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een unieke ervaring. Per slot van rekening breng je daar het grootste gedeelte van je tijd door met je ogen dicht, of in ieder geval met het licht uit. Tot…

Een ryokan is een Japanse herberg. Je slaapt er op een futon uitgespreid op een vloer van tatamimatten. Bovendien krijg je er vaak een heerlijke Japanse maaltijd geserveerd variërend van 5 tot 11 gangen. Daarnaast kun je in een ryokan meestal genieten van een bad in een warm water bron, een onsen en soms een prachtige omgeving.

Ryokan zijn er in alle vormen en maten, van basic tot extreme luxe. TripAdvisor doet regelmatig onderzoek naar de beste accomodaties per land. Volgens de TripAdvisor gebruikers hier dan de beste ryokan in Japan.

Beste ryokan in Japan


8 beste ryokan in Japan

Gora Kadan

Hakone ligt vlak naast de slapende vulkaan Mount Fuji. Warm water bronnen zijn er dan ook in overvloed. In het gedruis van de toeristen in Hakone is het dorpje Gora een heerlijke oase om lekker in te ontspannen.

De voortreffelijke ryokan Gora Kadan ligt in het centrum van dit charmante bergdorpje.

8 beste ryokan in Japan

Ryokan Motonago

Het is moeilijk om een betere stad te vinden voor een verblijf in een ryokan dan Kyoto en moeilijk om een beter gedeelte van de stad te vinden om dat te doen dan Higashiyama.

Een van de beste ryokan in Higashiyama is Ryokan Motonago. TripAdvisor gebruikers zijn vooral te spreken over de uitstekende service en de super schone kamers.

8 beste ryokan in Japan

Senshinkan Matsuya

De meeste ryokan hebben een warm bad klaar staan voor je, maar er zijn er maar weinig waar je ook nog eens gebruik mag maken van negen andere baden in de buurt.

Senshinkan Matsuyama ligt in het onsen dorpje Shibu Onsen, waar je bij een overnachting in een ryokan de sleutels krijgt van alle openbare badhuizen in het dorp.

Het personeel rijdt bezoekers graag rond naar de baden en naar het nabij gelegen Jigokudani Monkey Park.

8 beste ryokan in Japan

Yudanaka Seifuso

Yudakana Seifoso ligt in Yudanaka Onsen, niet ver van de sneeuwapen van Jigokudani. Deze ryokan wordt uitgebaat door een ouder echtpaar. Ze hebben een paar prachtige open lucht baden in de tuin geïnstalleerd.

In 2015 ontving Yudanaka Seifoso de TripAdvisor Travelers’ Choice Award als een van de beste pensions in Japan.

8 beste ryokan in Japan

Shimizu Ryokan

Volgens TripAdvisor is dit de beste ryokan in de prefectuur Oita. Oita staat bekend om een enorme hoeveelheid warm water bronnen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Shimizu Ryokan vooral geprezen wordt om haar baden.

8 beste ryokan in Japan

Yama no Chaya

Yama no Chaya betekend letterlijk Theehuis op de Berg. Het ryokan ligt in het idyllische dorpje Tonosawa in de buurt van Hakone.

Om er te komen zul je eerst een hangbrug moeten oversteken over het bergstroompje voor de deur. Naast de prachtige aankomst hebben de natuurlijke baden achter de ryokan gezorgd voor een notering in deze lijst.

8 beste ryokan in Japan

Family Inn Saiko

Als je naar de lijst hierboven kijkt kan je vergeven worden dat je denkt dat je de bergen in moet trekken om een goede ryokan te ervaren. Family Inn Saiko ligt één metro-halte van Ikebukuro, een van de meeste levendige buurten van Tokyo.

Voor nog geen €100 heb je hier een kamer met ontbijt. Niet slecht voor een ryokan die in de top 10 staat.

8 beste ryokan in Japan

Ryokan Biyunoyado

Ryokan Biyunoyado, in het dorpje Yamanouchi, is de best beoordeelde ryokan in de prefectuur Nagano. De accommodatie heeft uiteraard een eigen onsen bad, maar ook in het dorp zijn een aantal prachtige openbare badhuizen te bezoeken.

Je kunt kiezen voor een traditionele Japanse kamer waar je in een futon slaapt op tatami matten, maar ook voor een westerse kamer met bed.

Deze ryokan ligt in de buurt van de sneeuwapen van Jigokudani en het Shiga Kogen skiresort. Naast de serene sfeer worden ook punten als hygiene en het eten aangehaald als fantastisch.