Camper huren in Japan

Zelfs na vijf jaar in Japan gewoond te hebben zou ik Japan niet direct een kampeerland noemen. Denemarken is een kampeerland. Of Oostenrijk. Maar niet Japan. Niet alleen niet voor Nederlanders (tent mee in vliegtuig = niet handig), ook niet voor Japanners. Ik kwam er dus recent achter dat ik dat verkeerd ingeschat heb. Japan is een uitstekend kampeerland om te verkennen met een camper.

Camper huren in Japan

Je rijdt niet even met je tent in je achterbak of je caravan op je trekhaak naar Japan. Gelukkig hoef je dat niet langer te zien als een belemmering. Japan is namelijk recent toegevoegd aan het lijstje met populaire bestemmingen om een camper te huren.

En “we” zijn in goed gezelschap. Bekende camperlanden zijn Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika, IJsland en nog een handje vol landen.

Camper huren bij Travelhome

Travelhome, een van de grootste Nederlandse sites om campers te huren, heeft nu ook een prachtig aanbod in Japan.

bekijk aanbod »

Camper rijden in Japan

De meeste campers mag je besturen met een gewoon autorijbewijs, tenzij je voor zo’n grote Amerikaanse joekel kiest natuurlijk. In Japan mag je met je Nederlandse rijbewijs gewoon autorijden, mits je voor vertrek even bij de ANWB langs gaat om een Internationaal Rijbewijs te halen, tenzij je bij toeval een Japans rijbewijs hebt natuurlijk. Dat is feitelijk niets meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs en kost nog geen twee tientjes.

In Japan rijden ze links, dus dat is even wennen. De bewegwijzering is op de hoofdroutes ook in het Engels. En ach, neem je eens een verkeerde afslag dan voegt dat alleen maar toe aan het avontuur. Navigatie apps als Apple Maps en Google Maps werken prima in Japan. Een Japanse simkaart in je telefoon is wel aan te raden als je ‘m gebruikt om te navigeren.

Japanners rijden over het algemeen erg netjes, en er zijn nauwelijks verrassende verkeersregels waar je over zult vallen. Lees wel even mijn artikel autorijden in Japan, 9 dingen die je moet weten.

4 gedachten over “Camper huren in Japan

 1. Helemaal mee eens.

  Japan is juist het land dat prima te ontdekken is per campervan.

  In principe kan en mag er bijna overal gekampeerd worden zolang er maar geen parkeer verbod is.

  Japan staat bekend als een enorm vriendelijk en veilig land.
  Het grote voordeel om per campervan rond te rijden is dat men juist op die plaatsen kan komen waar het massa tourisme niet komt en je je eigen hotel bij je hebt. De rij-kosten zijn velen malen lager dan een camper vakantie in europa!

  Der zijn talloze hotsprings en vaak kan men vlakbij overnachten.
  En jaja, een practies detail, het is onderweg nooit moeilijk om een schoon toilet te vinden.
  Zelf wonen wij nu ruim 20 jaar in Japan en zijn vaak op pad met onze eigen RV.

  En sinds kort helpen wij met het plannen, boeken en met meer van campervan vakantie in Kyushu,
  het zuidelijkste grote eiland van Japan.

  Heeft u vragen, stuur ze maar naar:

  [email protected]

  Sayonara,
  Jaap Mulder

 2. Beste Wouter, Wat is de beste reistijd? Ik heb gelezen van de orkanen in de zomer, maar ik wil wel graag met zomers weer reizen. Mei te vroeg of niet?

  • Hoi Miek,

   Mei is eigenlijk de beste maand om naar Japan te reizen. Het is lekker weer, graad of 20. In juni regent het een paar weken achter elkaar behoorlijk en daarna barst de zomer in volle hitte los.

   Zomers zijn heet. Overdag 37 graden, ’s nachts 36 graden. Dit is althans het geval in de meeste regio’s van het hoofdeiland Honshu. Op het noordelijke eiland Hokkaido is het koeler en ook in de bergen van Honshu is het minder heet.

   In september en oktober trekken er geregeld tyfonen over of langs Japan. Zo’n storm is vaak een paar uur lang hevig maar de dagen ervoor en erna is het simpelweg wat koeler en dus aangenamer.

   Ook november is verrassend aangenaam. Bij november denken wij aan herfst en guur weer, maar in Japan is het juist de maand dat de verkoeling na de zomer komt. Er zijn dagen dat je een dunne jas nodig hebt en dagen dat je het zonder jas nog prima trekt.

   Veel plezier met plannen :)!

   Gr. Wouter

Geef een reactie