Gunkanjima, slagschip eiland

Officieel heet het eiland Hashima, maar in de volksmond wordt het Gunkanjima genoemd. Gunkan is het Japanse woord voor slagschip. Vanaf een afstandje heeft Hashima inderdaad veel weg van een slagschip.

Gunkanjima is een verlaten eiland voor de kust van Nagasaki. Van 1887 tot 1974 werd er door Mitsubishi steenkool gemijnd op het eiland. Toen het bewoond was, was Gunkanjima een van de dichts bevolkte gebieden op aarde. In 1959 woonden er 5.259 mijnwerkers en hun families op het eiland. Dat komt neer op 83.500 mensen per vierkante kilometer.

Gunkanjima Concierge verzorgd tours naar het eiland. Deze tours zijn onder strikte begeleiding want de gebouwen op het eiland kunnen zonder waarschuwing instorten.

Een tour kost ¥ 3.600 op een weekdag en ¥ 3.900 in het weekend per volwassene. Je vertrekt rond 10:30 vanuit Nagasaki voor de overtocht van ongeveer 15 kilometer. Rond 11:10 kom je op het eiland aan. Je hebt er tot 12:30. Rond 13:00 ben je weer terug aan het vaste land. Je kunt de tour ook ’s middags doen. Dan vaar je om 14:00 naar het eiland en ben je om 16:20 weer terug in Nagasaki.

2 gedachten over “Gunkanjima, slagschip eiland

  1. Hey James, kwam via je stukje over Kagoshima hier terecht. Prijsindicatie klopt wel aardig, maar er schijnen nu vier aanbieders te zijn. In je hotel kan je vaak een voucher krijgen voor 300 yen korting. Groot deel van het eiland heb je, onder begeleiding, in een half uur gezien denk ik. Je krijgt denk ik minder dan een uurtje op het eiland zelf 🙂

    En misschien leuk om dit reisverslag aan dit artikel toe te voegen: http://www.reizenoverdewereld.nl/gunkanjima-battleship-island-in-hashima-nagasaki/ 😉

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.