In deze drijvende hotelkamer wordt je wakker op een onbewoond eiland

Drijvend hotel Huis ten Bosch

Dat Japanners (zo nu en dan) rare jongens zijn, dat wist je vast al. Dan zal de nieuwste vinding uit het Land van de Rijzende Zon je ook vast niet verbazen: een drijvende hotelkamer.

In Japan had je al een ruime keuze aan accommodatie-stijl. Je kunt kiezen voor de traditie van een ryokan of een bed in een capsule hotel. Dan zijn er uiteraard ook nog de love hotels, waarbij de naam waarschijnlijk genoeg tot je verbeelding spreekt. En dan nu, de grote ronde drijvende hotelkamer.

De drijvende hotelkamer vind je in Huis ten Bosch
Afbeelding via Flickr.

Huis ten Bosch

De drijvende hotelkamer is de nieuwst gimmick van Huis ten Bosch. Nee, hij drijft niet op de vijver in de tuin van het gerenoveerde Haagse paleis waar Willem Alexander volgend jaar zijn intrek moet nemen. Dit is geen royalty-watch blog. Huis ten Bosch is een themapark in de buurt van Nagasaki waar op een paar vierkante kilometer zowat heel Nederland op ware grootte is nagebouwd. Chris Zegers was er vorige jaar met 3 Op Reis.

3 Op Reis in Huis ten Bosch waar je de drijvende hotelkamer vindt

Dit is niet het eerste interessante hotel-concept van Huis ten Bosch. In een poging meer toeristen te trekken opende hier een paar jaar geleden het eerste volledig door robots gerunde hotel ter wereld. Er zijn bovendien nog drie andere hotels in het park. En daar komt dus eind dit jaar de drijvende hotelkamer bij.

Drijvende hotelkamer

De drijvende hotelkamer bestaat uit twee verdiepingen. Het bed staat boven, beneden is de badkamer en een lounge ruimte. Terwijl je slaapt drijft de hotelkamer naar een van de onbewoonde eilandjes in het park. Hoe dat precies werkt (motor? robots met roeispanen?) is nog onduidelijk, maar de Japanners kennende zorgen ze vast voor geruisloze aandrijving.

Je moet wel een behoorlijk reisbudget hebben. Één nacht gaat rond de € 300 kosten. Is dat wat te duur voor je? Dan hebben ik nog wel een paar tips voor je.

Zou jij in deze drijvende hotelkamer willen overnachten?

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.