Streets of Kyoto

Afbeelding van Takashi Yasui

Japan is een mooi en mysterieus land met enorme tegenstellingen. Ik denk zelf graag dat Japan een mooi land is met veel lelijke gebouwen. Bij de nieuwste apartementen- en kantoorgebouwen wordt wel aandacht besteed aan het uiterlijk, maar de gebouwen uit de jaren ’60, ’70 en ’80 die nog staan zijn vaak foeilelijk.

Als je aan Japan denkt beeld je je direct prachtige tempels en Japanse tuinen in. In veel steden vindt je meer beton dan dit traditionele Japan. Er is echter één grote stad waar beton en traditie elkaar met grote regelmaat afwisselen: Kyoto. Hier vind je eeuwenoude tempels naast hypermoderne wolkenkrabbers. Geen wonder dat van de 5 meest gefotografeerde locaties van Japan er 2 in Kyoto te vinden zijn.

Veel van mijn vrienden in Japan wonen in of in de buurt van Kyoto en een ding hebben ze gemeen. Ze zijn sinds ze in Kyoto zijn komen wonen meer foto’s gaan maken. De tegenstellingen die je overal in het straatbeeld ziet is een bron van inspiratie voor veel fotografen. Mijn vrienden zijn amateurfotografen die foto’s maken om de schoonheid van hun stad te delen met hun vrienden en familie in hun eigen land.

Streets of Kyoto

Takashi Yasui is een professioneel fotograaf die zelf uit Kyoto komt. Takashi heeft met mijn vrienden gemeen dat hij graag de passie voor zijn stad wil vastleggen. Hij schoot deze serie getiteld “Streets of Kyoto”, een prachtig portret van een veelzijdige stad.

Takashi Yasui is ook te bewonderen op Instagram en 500px.

2 gedachten over “Streets of Kyoto

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.