Riverboarding in Tama

5 gave buitenactiviteiten in Japan

Japan is een geweldige bestemming voor cultuur en geschiedenis. Er zijn prachtige tempels en schrijnen, kastelen en paleizen met minimalistische en Chinese-stijl architectuur in overvloed! Maar sommige reizigers vinden het ook leuk om lekker actief te zijn in de natuur, en ook buitenactiviteiten in Japan zijn er genoeg te vinden.

Om je een beetje op weg te helpen zijn hier 5 van onze favoriete buitenactiviteiten die grotendeels in de omgeving van Tokyo gedaan kunnen worden. We zouden zeker aanraden om er 1 of 2 van op te nemen in je reis programma voor Japan om op die manier een mooi gevarieerde reis te maken.

5 gave buitenactiviteiten in Japan


Riverboarding in Tama

Riverboarding in Tama

Riverboarden (Hydrospeed) moet een van de engste maar ook leukste buitenactiviteiten zijn geweest die we ooit hebben gedaan. We houden enorm van wateractiviteiten, maar op sommige momenten waren we wel een beetje bang!

We raden deze activiteit dan ook alleen aan aan mensen met een goede fysieke conditie die van water houden en iets uitdagenders willen dan raften. Het zal gegarandeerd een van de spannendste dingen zijn die je ooit hebt gedaan.

De riverboard is een drijvende schuimrubberen plank met een gat aan de binnenkant waar je hem kunt vasthouden. Bereid je voor op een heleboel water en flinke snelheden. Daarna zijn we nog gaan wandelen in het prachtige gebied van de Tama rivier.

Fietsen in Tokyo

Fietsen in Tokyo

Wij vinden fietsen een van de leukste manieren om een stad rond te gaan. Omdat dat in Tokyo niet overal even makkelijk is, is een fiets tour met een ervaren gids hier een erg goed idee.

Tegenwoordig zijn electrische fietsen ook in Tokyo overal, en dit maakt het ook haalbaar om te genieten van het fietsen in de warme zomer. Plus, het is een stuk makkelijker om over de vele bruggetjes te sjezen.

Er zijn super leuke routes die je echt langs het lokale leven van Tokyo voeren, dus je zult de stad echt van een andere kant zien.

ATV rijden in Kawaguchiko

ATV rijden in Kawaguchiko

Als je graag rijdt voor je plezier en niet bang bent om een beetje vies te worden, dan is ATV rijden iets voor jou! Kinderen kunnen naast de bestuurder zitten, dus het is een gezinsvriendelijke activiteit.

Het parcours is off-road, dus er is geen gevaar van ander verkeer, en ATV rijden wordt meestal gedaan in mooie gebieden. Het is zeker een ervaring die je niet zal vergeten!

In Japan kan je rijden in Kawaguchiko, vlakbij Mount Fuji. Er zijn verschillende routes, en als je het vaker gedaan hebt kan je het beste de route voor gevorderden nemen.

Wakesurfen bij Mount Fuji

Wakesurfen bij Mount Fuji

Hoewel we alleen hebben gewakeboard in een kabelpark, staat wakesurfen op een golf achter een boot nog steeds op ons to-do lijstje.

Een paar maanden geleden kwam op de Japanse TV een item over wakesurfen op het Yamanashi meer (Yamanashiko) voorbij. Leuk detail: je ziet Mount Fuji op de achtergrond terwijl je over het water suist!

Wakesurfen is een van de leukste buitenactiviteiten voor ieder niveau. Het is wel iets wat je moet oefenen om beter te worden, maar de meeste mensen zullen in hun eerste sessie al kunnen staan. In het tv-item kon zelfs de comediant die geen goede conditie had aan het eind van de sessie staan.

En als je eenmaal staat, is het makkelijk om door te gaan op de eindeloze golf die door de boot wordt gecreëerd. Vanaf dat moment is het een koud kunstje! Je kunt een wake surfing ervaring in Yamanashiko boeken op deze website (Japans).

Indoor Skydiven in Saitama

Indoor Skydiven in Saitama

Ok, deze staat op het lijstje met buitenactiviteiten maar is binnen, maar hij is zo leuk dat we hem toch even noemen. Als je parachutespringen nog niet aandurft kun je toch voelen hoe het is om in een vrije val te zijn. In Koshigaya, Saitama (ten noorden van Tokio) kun je indoor skydiven bij FlyStation.

Nadat je een speciaal pak hebt aangetrokken dat het makkelijker maakt om in de wind te zweven, zal het personeel je precies uitleggen wat er gaat gebeuren. Je zult ook eerst ‘oefenen op het droge’ voordat je de tube in gaat om te vliegen.

Sterke wind zal je laten zweven, en afhankelijk van je vaardigheden kun je trucs doen. Dit is geen goedkope ervaring voor 4500 yen per minuut (5000 yen in het weekend), maar het is het waard voor de zeer bijzondere ervaring. Kinderen kunnen vliegen vanaf 4 jaar.