Camper huren in Japan

Camper huren in Japan

Zelfs na vijf jaar in Japan gewoond te hebben zou ik Japan niet direct een kampeerland noemen. Denemarken is een kampeerland. Of Oostenrijk. Maar niet Japan. Niet alleen niet voor Nederlanders (tent mee in vliegtuig = niet handig), ook niet voor Japanners. Ik kwam er dus recent achter dat ik dat verkeerd ingeschat heb. Japan is een uitstekend kampeerland om te verkennen met een camper.

Camper huren in Japan


Je rijdt niet even met je tent in je achterbak of je caravan op je trekhaak naar Japan. Gelukkig hoef je dat niet langer te zien als een belemmering. Japan is namelijk recent toegevoegd aan het lijstje met populaire bestemmingen om een camper te huren.

En “we” zijn in goed gezelschap. Bekende camperlanden zijn Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika, IJsland en nog een handje vol landen.

Camper huren in Japan

Travelhome.nl

Travelhome.nl is één van de grootste Nederlandse aanbieders. Ze hebben nu ook een prachtig aanbod in Japan.

Camper rijden in Japan


De meeste campers mag je besturen met een gewoon autorijbewijs, tenzij je voor zo’n grote Amerikaanse joekel kiest natuurlijk. In Japan mag je met je Nederlandse rijbewijs gewoon autorijden, mits je voor vertrek even bij de ANWB langs gaat om een Internationaal Rijbewijs te halen, tenzij je bij toeval een Japans rijbewijs hebt natuurlijk. Dat is feitelijk niets meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs en kost nog geen twee tientjes.

In Japan rijden ze links, dus dat is even wennen. De bewegwijzering is op de hoofdroutes ook in het Engels. En ach, neem je eens een verkeerde afslag dan voegt dat alleen maar toe aan het avontuur. Navigatie apps als Apple Maps en Google Maps werken prima in Japan. Een Japanse simkaart in je telefoon is wel aan te raden als je ‘m gebruikt om te navigeren.

Japanners rijden over het algemeen erg netjes, en er zijn nauwelijks verrassende verkeersregels waar je over zult vallen. Lees wel even mijn artikel autorijden in Japan, 9 dingen die je moet weten.