Japow

De japow reis begint

In de Japow Special doen de vier powder junkies Jelmer, Marco, Andries en Sander verslag van hun onvergetelijke reis naar de Japanse sneeuw.

Vandaag, vrijdag 5 februari, is het dan eindelijk zover. Na maanden voorbereiding en voorpret vertrekt het Japow Team (Sander, Jelmer, Dries en Marco) naar Japan om daar te gaan skiën. Alle culturele bezienswaardigheden van KyotoTokyo, enz. zullen we links laten liggen om 2 weken lang te genieten van de fenomenale Japanse sneeuwkwaliteit. Onze avonturen zullen we via deze website delen. Hoe ziet het programma eruit?

Grofweg is de japow reis opgesplitst in twee delen: omgeving Nagano en het eiland Hokkaido.

Japow
Vlucht KL861 staat klaar voor vertrek naar Tokyo. Tot over 2 weken!

Japow in Nagano


De omgeving van Nagano is natuurlijk bekend van de Olympische Winterspelen van 1998. De meeste ski onderdelen werden afgewerkt in Hakuba. Het is dan ook deze plek waar ze als eerste heen gaan. Voor Europese begrippen zijn dit ook de meest uitdagende bergen met een maximale hoogte tot 2500 meter en worden ook als meer Alpen gezien dan de bergen op Hokkaido.

Eerst zullen we een dag of twee onze jetlag proberen te verwerken. Daarna gaan we in Hakuba twee dagen met een gids op pad. Een gids weet als geen ander de juiste plekken met de mooiste afdalingen en is bekend met het altijd aanwezig gevaar voor lawines. Hierdoor wordt gezorgd voor extra veiligheid en kunnen we het meeste halen uit onze tijd in Japan. Totaal zullen we vier dagen in de omgeving van Nagano blijven.

Naast Hakuba gaan we ook een bezoek brengen aan Nozawa Onsen en Myoko Kogen. Twee andere befaamde ski dorpen in de omgeving van Nagano. Natuurlijk kan een bezoek aan de befaamde snowmonkeys in Jigokudani Monkey Park niet ontbreken. Nadat we deze hebben gezien, gaan we via Tokyo met een binnenlandse vlucht naar Sapporo op Hokkaido.

Japow in Hokkaido


Sapporo is bekend vanwege het jaarlijkse ijsfestival en de Olympische Winterspelen van 1972. Maar daarvoor vliegen deze freeriders niet naar de andere kant van de wereld . We komen hier om zelf te skien in de sneeuw. En dat heb je hier in overvloed. Grote trekkers zijn Furano, maar vooral Niseko. In de wintermaanden is het in Niseko een komen en gaan van hoofdzakelijk Australiërs die niets anders willen dan feesten en off-piste skiën. Omdat een bezoek aan een winters Japan niet compleet is zonder een bezoek aan Niseko zullen we ook deze plaats bezoeken en gedurende een dag met een gids rondom Mount Yotei de omgeving verkennen.

Maar omdat het mooier is wat meer de rust op te zoeken hebben we bedacht onze reis naar Japan af te sluiten in de omgeving van Furano. Furano ligt centraal gelegen op het eiland Hokkaido omgeven door een aantal inactieve, maar ook actieve vulkanen. Vanuit deze plaats gaan we nog drie dagen met Pat, gids van Hokkaido Outdoor Adventures op pad.

Na deze drie dagen is het tijd om onze vriend Andries op het vliegtuig te zetten, zodat hij op tijd terug is om zijn gasten voor de voorjaarsvakantie te ontvangen op de gezellige camping Alpenferienpark Reisach. Jelmer, Marco en Sander plakken er nog een dag aan vast om toch nog even het culturele erfgoed van Tokyo te bekijken. Daarover is in eerdere blogs natuurlijk al voldoende te vinden.

Zodra we de eerste avonturen hebben beleefd, zal het verslag hier zo snel mogelijk volgen!

Japow
Om de voorpret aan te wakkeren hangt op Schiphol al een infograph van wat we kunnen verwachten in Tokyo.