Jika tabi winnen op de Japanmarkt in Leiden

Ken je de jika tabi? Dat is een van de traditioneel Japanse interpretaties van de schoen. Hoewel, traditioneel… Pas ergens in de 20ste eeuw kwam iemand op het idee om onder de traditioneel Japanse tabi een rubberen zool te plakken. Zo werd wat eigenlijk een soort sok was ineens geschikt voor direct contact met de grond.

De jika tabi is vaak waterdicht en zo gemakkelijk aan te trekken als een sok. De rubberen zool veert een beetje mee. Alles bij elkaar zitten deze dingen dus verdraaid lekker. Deze ‘schoen’ is in Japan onderdeel van de standaard uitrusting van bouwvakkers, maar ook van de jongens (en zo nu en dan een meisje) die in de toeristische trekpleister jinrikisha wagentjes door de straten trekken.

Jinrikisha bestuurder loopt op jika tabi
Jinrikisha bestuurders lopen op jika tabi. Afbeelding via Flickr.

Kortom, de jika tabi is een comfortabele schoen die uitermate geschikt is om de hele dag op de benen te zijn.

Jika tabi bij Jika-tabi.nl

Jika-tabi.nlOok in Nederland is de jika tabi aan een opmars bezig. De schoen wordt hier langzaam maar zeker ontdekt en diegenen die ‘m gedragen hebben zijn erg enthousiast.

Op Jika-tabi.nl bestel je snel en eenvoudig jouw eigen paar. Prijzen variëren van € 52,50 voor het meest simpele model tot € 69,50 voor een AIR model met extra zachte zolen.

Win een paar jika tabi

Kopen is leuk, winnen is natuurlijk nog leuker. Op zondag 4 juni 2017 (eerste Pinksterdag) organiseerd het Sieboldhuis in Leiden voor de 10de keer de Japanmarkt. Hier ervaar je Japan, gewoon in Nederland. Behalve een markt zijn er vechtsport- en dansdemonstraties, een rondvaart en is natuurlijk het Sieboldhuis open.

Er is ook genoeg te vinden over de moderne Japanse popcultuur. Denk aan manga en anime merchendise en uiteraard een bonte parade aan cosplayers. Er is zelfs een cosplay contest. Ben je zelf cosplayer, schrijf je dan in bij de kraam voor het Sieboldhuis. Om 16:00 wordt de winnaar bekend gemaakt, en die gaat naar huis met…

Een paar jika tabi, aangeboden door Jika-tabi.nl!

Geef een reactie