Win: 50% korting op “Japans op reis” van NiCHiRAN

Dit artikel is geschreven door David Roozendaal van Japanse taalschool NiCHiRAN in Amstelveen.


De meeste “Westerlingen” die een reisje naar Japan maken zullen zich niet perfect gedragen volgens de omgangsnormen van de Japanners. De vraag is natuurlijk hoe erg is dit? Tenzij je echt iets heel ergs doet zal een Japanner je er namelijk niet zo snel op aanspreken. Dus op zich kun je je gewoon gedragen volgens de normen en waarden van je eigen cultuur. Toch is er een behoefte om een paar woorden Japans te leren.

Welke voordelen heeft het dan om je wel aan de Japanse gedragsnormen te houden? De meeste Japanners die niet goed zijn in Engels (oftewel, de meeste Japanners) zijn nogal terughoudend in hun contact met buitenlanders. Dus als je dan kan laten zien dat je wel weet hoe je je hoort te gedragen dan zijn ze al gelijk een stuk opener en vriendelijker tegen je, en je zal minder snel behandeld worden als gewoon maar weer een toerist. Én als de locals je mogen kun je ook makkelijker op plekken komen waar het allemaal niet zo toeristisch is. Als een Japanner je namelijk mag zal hij je al vrij snel uitnodigen iets te gaan doen, en te laten zien wat hij nou precies leuk vind of de delen van de stad waar hij/zij trots op is.

Wij bij NiCHiRAN willen dat ook aan cursisten meegeven. Niet alleen leer je een stukje over de taal, maar ook over de cultuur. Zoals bijvoorbeeld: “wat doe je als je telefoon gaat in de trein?” In Nederland neem je dan zonder na te denken op, maar in Japan is dit ondenkbaar (er staan zelfs in de trein plakkertjes met daarop dat je je telefoon niet mag opnemen.

Denwa kinshi
Hoewel hier in het Engels staat “Please do it at home” is de Japanse vertaling een stuk minder beleefd, er staat namelijk “Doe het thuis”.

Wij hebben speciaal voor mensen die op reis gaan naar Japan de cursus “Japans op reis” gemaakt. Bij deze cursus besteden we ook veel aandacht aan gedragsnormen in Japan zoals het voorbeeld net. Natuurlijk gaat het niet alleen over hoe de Japanse cultuur in elkaar zit maar ook leren we je de basis van de taal. Hoe stel je je voor, hoe bestel je iets in een restaurant en dat soort dingen leer je. Maar we leren je ook een aantal dingen die heel handig zijn in noodgevallen, “ik ben mijn sleutels kwijt” is een zin die de meeste cursussen je niet zullen leren maar die wel goed van pas kan komen als je hem eenmaal nodig hebt!

Als je dus een echt authentieke reiservaring wil als je naar Japan gaat dan kan ik je onze cursus Japans op reis ten zeerste aanraden!

50% korting op “Japans op reis” bij NiCHiRAN

Een artikel als dit is natuurlijk ook niet compleet zonder een giveaway. Daarom willen we een korting van 50% verloten voor de cursus “Japans op reis” bij NiCHiRAN in Amstelveen.

De cursus start op 19 februari, het zijn 5 lessen die van 20.00 tot 21.00 uur duren op de vrijdag avond. Met de korting betaal je slechts €40,-!

Deze actie is intussen afgelopen. De winnaar is bekend en is te vinden in de reacties op het Facebook artikel hierboven.

Op 17 februari maken we op de NiCHiRAN Facebook pagina de winnaar bekend. Mocht je de korting nou niet winnen maar wel met de cursus mee willen doen dan kun je je inschrijven tot 18 februari via www.japanstaalonderwijs.nl.

Geef een reactie