Gratis virtuele reis door Japan

Gratis virtuele reis door Japan

Heb jij dat ook? Als iets niet kan dan wil je het nóg meer! Reizen naar Japan kan helaas (nog) niet. Als het strak wel weer kan dan gaat vast de hele wereld op reis, maar tot die tijd zullen we ons moeten vermaken met wat wél beschikbaar is.

Lokale gidsen die normaal reizigers meenamen naar hun stad of dorp zijn massaal aan de slag gegaan met virtuele tours. Voor minder dan € 20 kun je deelnemen aan interactieve tours via Zoom. We hebben de 5 best beoordeelde virtuele tours voor je op een rijtje gezet.

Lijkt het je wel leuk om na je dagelijkse wandeling door het park in de buurt eens een kijkje te nemen in Japan maar ben je nog niet zover dat je geld wilt betalen voor een uitgebreide interactieve tour? Natuurlijk kun je ook gratis een virtuele reis door Japan maken!

Virtuele reis door Japan


Het YouTube-kanaal VIRTUAL JAPAN is precies wat je ervan verwacht: een uitgebreide collectie van virtuele ervaringen. Van achter je scherm maak je een wandeling ergens in Japan. De meeste videos zijn 30 tot 60 minuten lang. Een aantal video’s zijn exclusief beschikbaar voor abonnees van het kanaal, maar abonneren is gelukkig gratis!

Een van mijn favorieten is deze wandeling in Kyoto:

Virtuele reis naar de kersenbloesem


Kun je niet kiezen uit de video’s van VIRTUAL JAPAN? Misschien zijn video’s die je meenemen naar de kersenbloesem iets voor je. Iedere lente trekt een roze golf van sakura over Japan. De kersenbomen beginnen in het zuiden in de tweede helft van maart te bloeien. In ruim een maand trekt de bloesem-deken naar het noorden. Voor veel Japanners betekent dit het einde van de winter en zorgt dus voor lentekriebels. Ook voor buitenlandse reizigers is het bloeiseizoen traditioneel een populaire tijd om te reizen.

Maar wat nu het niet kan? De Japanse site WeatherNews heeft op 10 populaire sakura-spots interactieve videos gemaakt. Je kunt 360 graden rond kijken en zo toch een beetje van de kersenbloesem meepikken. Ga je mee op een virtuele reis naar de kersenbloesem?

  1. Ueno Park in Tokyo
  1. Chidorigafuchi in Tokyo
  1. Meguro River in Tokyo
  1. Kasteel Takato in Nagano
  1. Kasteel Osaka in Osaka
  1. Kasteel Hirosaki in Hirosaki
  1. Miharu Takizakura in Fukushima
  1. Showa Kinen Park in Tokyo
  1. Sumida Park in Tokyo
  1. Arashiyama in Kyoto

Stap in de wereld van Ghibli


Heb je na een wandeling langs de beste kersenbloesem-spots zin om een museum te bezoeken? Voor veel Japan-liefhebbers spreken de films van Studio Ghibli tot de verbeelding. In het Ghibli Museum stap je zo de wondere filmwereld in. Kan het niet fysiek, dan maar virtueel.

In een aantal korte videos neemt het museum je mee door het excentrieke gebouw, langs je favoriete karakters en sets die gebaseerd zijn op de filmwereld. Kaartjes voor het Ghibli Museum zijn beperkt en vaak al weken van tevoren uitverkocht. Dat je nu gratis (virtueel) door het museum mag wandelen is best bijzonder.

Houd het YouTube-kanaal van het Ghibli Museum in de gaten. Er wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd aan de virtuele reis door het museum.

TIP: Ben jij een echte Ghibli fan? Wat denk je van een virtuele tour langs een aantal Ghibli-plekken in Japan? Deze tour is niet gratis, maar voor € 17 per persoon best een goede deal.

Shinkansen live cam


Is Ghibli niet jouw ding, maar lijkt een reis met een supersnelle Shinkansen trein je wel wat? Hieronder zie je een livestream van een camera bij het Torikai Depot tussen Osaka en Kyoto. Op de voorgrond raast elke paar minuten een Shinkansen voorbij. Treinen van links naar rechts komen vanaf Osaka en rijden richting Kyoto, Nagoya en Tokyo. Treinen in de andere richting komen vanaf Kyoto en rijden richting Osaka, Fukuoka en Kagoshima.

Is alleen treinen kijken niet genoeg voor je? Zou je ook wel eens in de Shinkansen willen reizen? Met Streetview van Google Maps kun je door een Shinkansen treinstel wandelen en een mooi plekje uitzoeken voor je virtuele reis. Waar zullen we heen gaan als het wel weer kan?