Hippe buurtjes in Tokyo

2 hippe buurtjes in Tokyo: Daikanyama en Nakameguro

Als je vanuit het bruisende gebied van Shibuya, Tokyo, ongeveer 15 minuten naar het zuiden loopt, vindt je een paar van de leukste chique, hippe buurtjes in Tokyo met een heel ander karakter dan het centrum van jeugdig vermaak. Daikanyama en Nakameguro vormen samen een dure wijk vanwege de hoge grondprijs hier, waardoor het een mekka is geworden van de hippe jonge mensen met genoeg te besteden. Het is een van de meest hippe buurtjes in Tokyo!

Wil je hier ook naartoe met een lokale gids als je naar Tokyo gaat? Dan is deze Tokyo op Maat tour misschien interessant voor je!

Hippe buurtjes in Tokyo: Daikanyama en Nakameguro


Hippe buurtjes in Tokyo

Sfeer in Tokyo ‘s hippe buurtjes

Het gebied is vrij heuvelachtig, en omdat er niet veel hogere gebouwen in de buurt zijn is er een zeer lokaal gevoel in plaats van de typische drukte van sommige andere delen van Tokyo. Het is er niet druk op straat en er is voldoende groen om het een aangename buurt te maken om in te wonen.

De Meguro rivier is omzoomd met kersenbomen, die voor een heel spektakel zorgen tijdens het kersenbloesemseizoen. Er zijn kraampjes met eten en drinken en de rivieroever is versierd met lantaarns. ‘s Avonds hangt er een romantische sfeer en is het een van de meest fotogenieke plaatsen in Tokyo voor kersenbloesems.

De bewoners van de buurt zijn meestal welgesteld, en je zult veel goed geklede mensen zien met bijpassende goed geklede honden die in een hondenwagentje rijden. De winkels zijn over het algemeen klein en boetiek-achtig, dus als je op zoek bent naar iets speciaals en modieus om te kopen, is dit een geweldige plek om naartoe te gaan, zolang je bereid bent om een flinke som geld uit te geven.

Hippe buurtjes in Tokyo

Hippe restaurants in Tokyo

Zoals al gezegd, zijn Daikanyama en Nakameguro ook zeer geschikt om een leuk restaurant voor de lunch te vinden. Voor het diner zijn veel restaurants hier vrij prijzig, maar bijna overal hebben ze geweldige lunchaanbiedingen.

Plain People fungeert als kledingwinkel en café, en heeft een gezonde en lekkere lunch set menu. Een ander gebouw genaamd ‘The Works’ biedt ook een lekkere, gezonde lunch in een hippe ruimte.

Als een Mexicaans restaurant met een dakterras je ding is, zul je Hacienda Del Cielo geweldig vinden, vooral in de lente en de herfst als het weer aangenaam genoeg is om buiten te zitten. Voor internationale en Japanse gerechten is Sol & Luna een goede keuze.

Hippe buurtjes in Tokyo

Kyu Asakura House in Daikanyama

Voor wat geschiedenis kan je een bezoek brengen aan het Kyu Asakura House (Oud Asakura Huis) en de bijbehorende mooie tuin. Dit huis werd gebouwd in 1919 en behoorde toe aan een lokale familie die in de gemeente politiek zat.

Dit houten huis is een mooi voorbeeld van hoe welgestelde mensen vroeger in Tokyo leefden. Je kunt het huis en de tuin vrij bezichtigen, en de toegangsprijs bedraagt slechts ongeveer 1 euro per volwassene.

Het is er ook vrijwel altijd ontzettend rustig omdat het niet op de gebaande toeristen paden ligt. Daardoor is het dus ook een mooie plek voor foto’s met een traditionele acthergrond.

Hippe buurtjes in Tokyo

Winkelen in hip Tokyo

Wie van winkelen houdt moet Daikanyama en Nakameguro zeker niet overslaan. Veel grote ketens zal je er niet vinden, en leuke kleine boetieken des te meer. Dit is echt zo’n plek waar het leuk is om rond te snuffelen en een souvenir te vinden dat niet standaard is.

Ook een bezoek waard is de chique Daikanyama T-site, vooral voor wie van moderne architectuur houdt is deze boekenwinkel een genot. Je kunt hier makkelijk een halve dag doorbrengen zonder je te vervelen!