JAL Sky Suite

JAL Sky Suite, de betere Economy Class

Denk je aan vliegen in Economy Class dan staat ‘comfort’ niet bijster hoog in de lijst met steekwoorden gok ik. Zeker als je een eindje moet vliegen is dit wel eens een dingetje.

In 2015 besloot Japan Airlines eens goed na te denken over de positie van comfort op dat lijstje. Het resultaat: JAL Sky Suite.

JAL Sky Suite


Uiteraard is de vliegtuigstoel het logische beginpunt. Door de stoelen 7 centimeter verder uit elkaar te zetten en de rugleuningen 3 centimeter dunner te maken boekte JAL een beenruimte-winst van maar lieft 10 centimeter. In economy class is iedere centimeter bonus. 10 centimeter extra is goddelijk!

JAL Sky Suite

De meeste luchtvaartmaatschappijen zetten in hun Boeing 777’s stoelen neer in rijen van 3-4-3. 3 stoelen aan het raam, 4 stoelen in het midden en weer 3 stoelen aan het andere raam. In de JAL Sky Suite staan de stoelen in een 3-3-3 configuratie.

Meer ruimte in de lengte én in de breedte!

JAL Sky Suite

En dan heb ik het nog niet gehad over de ruimte op jet toilet. Een balzaal waar je voor de verandering wel je kont kunt keren.

JAL Sky Suite

Op het moment dat ik dit schrijf vliegen we op twee en een half uur afstand van Tokyo. Het ontbijt wordt geserveerd en ik heb net 7 uur geslapen. Dat, vrienden, is voor mij een record en op een rit van 11 uur zeer respectabel.

Wat mij betreft is JAL Sky Suite dus een absoluut succes. Volgende keer weer met JAL! Als de prijs gunstig ligt in ieder geval.