Japow

Skiën in Japan: Japow in februari

In de Japow Special doen de vier powder junkies Jelmer, Marco, Andries en Sander verslag van hun onvergetelijke reis naar de Japanse sneeuw.

Al meer dan 20 jaar zien Jelmer, Marco, Andries en Sander in menig ski film prachtige beelden uit Japan voorbij komen van ongelooflijk diepe en vooral luchtige japow poedersneeuw. Want Japan is niet alleen het land van de rijzende zon. Voor skiërs die graag off-piste skiën in diepe, luchtige poedersneeuw is Japan de Heilige Graal van het freeriden: dag na dag na dag skiën door onvoorstelbaar diepe, lichte poeder zoals het nergens anders ter wereld bestaat.

Skiën & snowboarden vormt van jongs af aan al een groot deel van hun bestaan, eigenlijk zijn ze het gehele jaar bezig met de winter. De jongens sporten het hele jaar door om fit te zijn voor de winter. Vanaf eind oktober houden ze de verschillende websites voor de actuele weersomstandigheden in de alpen in de gaten. Ook het materiaal is belangrijk. Hiervoor gaan de vier altijd naar dé Nederlandse specialisten op dit gebied: MK Skiservice in Bilthoven en de mannen van Snowcountry in Terschuur. Alles zodat ze ’s winters veilig en goed kunnen freeriden. Vrijwel alles is gericht op hun gedeelde passie: Poeder skiën.

Als alles geregeld is, springen ze menig winterweekend samen in de auto op zoek naar de verse poedersneeuw; om na een lange rit een paar dikke powder turns te draaien. Alles lastminute en altijd op zoek naar die gebieden waar het op dat moment het hardst sneeuwt. Na al heel wat alpen avonturen met elkaar beleefd te hebben, werd het tijd om hun lang gekoesterde droom waar te maken.

Japow! Poeder skiën in Japan!


Aanstaande februari gaat het gebeuren! Op vrijdag 5 februari in de ochtend vliegen Jel, Co & Sannie van het Japow Team richting Tokyo. Dries is het hele jaar druk op zijn camping in Alpenferienpark in Karinthië, Oostenrijk en zal dus op eigen gelegenheid richting Nagano komen om zich daar aan te sluiten bij zijn drie ski vrienden.

Tijdens deze roadtrip worden meerdere regio´s aangedaan, van Honshu naar Hokkaido. Elk gebied heeft zijn eigen gezicht en kenmerken. Lees snel verder over het begin van onze reis.