Nikko Edo Wonderland

Nikko Edo Wonderland

Ten noorden van Tokyo ligt het prachtige stadje Nikko. Omringt door natuur en bekend om haar prachtige Boeddhistische tempels en Shintoistische shrines. Net buiten deze stad, heb je de mogelijkheid om tijd te reizen! Je gaat als het ware terug de tijd in. Terug naar het Japan wat zo populair is als setting in manga en anime: de Edoperiode. Beleef deze geschiedenis in het prachtige Nikko Edo Wonderland.

Nikko Edo Wonderland


Het Nikko Edo Wonderland is een themapark volledig gebouwd rond het Edo tijdperk (1603-1868). Het grootste gedeelte van deze tijd was Japan afgesloten voor de rest van de wereld. Alleen de Nederlanders mochten handel drijven met dit land, maar alleen op het aparte eiland Dejima in Nagasaki. Het Christendom was namelijk verboden in Japan en enkel de Nederlanders wilden doen of ze niet gelovig waren om te kunnen handelen. Maar deze periode staat vooral bekend om de samoerai met hun katana en vrouwen in kimono.

Dit zie je overal in het park terug. Ook binnen het park zijn er verschillende thema’s. Kaido (de weg naar Edo), Shukuba-machi (herberg stad), Shokagai (koopmansstraat), Buke-yashiki (samurai verblijf), and Ninja no Sato (ninja dorp). Het is alsof je modern Japan hebt verlaten. De gebouwen zijn van hout met rieten daken en de werknemers lopen rond in kostuum. Zelf kun je ook zo rondlopen, er zijn allerlei verschillende soorten kostuums te huur. Hiermee pas je helemaal bij de rest van het park. 

Er zijn elke dag verschillende shows om naartoe te gaan. Voornamelijk (Japans gesproken) theater, maar ook optochten over de straten. Verder kun je met de boot over het riviertje, naar musea, boogschieten en een ninja training doen. Natuurlijk kun je ook souvenirtjes shoppen en heerlijk eten.

Het hele jaar door zijn er ook speciale evenementen. Zo zijn er evenementen tijdens de nationale feestdagen, zoals het Tanabata festival in juli. Afgelopen zomer was er het Mizukake Mikoshi evenement (Water-splashing festival) waarbij een van de grote straten onder water werd gezet voor een groot water gevecht. Diezelfde zomer was het ‘Gintama Wonderland’. Je kon het park bezoeken en tegelijk genieten van de bekende animefiguren.

Vanaf Tokyo is het ongeveer 2 uur met de trein naar Nikko. Het park is elke dag open behalve op woensdagen. Tickets voor Nikko Edo Wonderland zijn online te koop en bij de ingang.