Onbekend Kyoto

7 keer onbekend Kyoto

Je bent waarschijnlijk wel bekend met de hoogtepunten van de stad Kyoto, zoals de geisha wijk Gion, de rode torii poorten van Fushimi Inari, en het bamboebos van Arashiyama. Maar wist je dat Kyoto ook een prefectuur is, en dat dit gebied boordevol verborgen juweeltjes zit voor degenen die graag weg zijn van de drukte? Er is een groot stuk onbekend Kyoto dat erom vraagt om ontdekt te worden.

Vooral als je op zoek bent naar een prachtige natuurlijke omgeving met interessante culturele bezienswaardigheden, is prefectuur Kyoto een geweldige bestemming om aan je reisroute toe te voegen. Bekijk de selectie die we hebben gemaakt van de beste verborgen attracties in de prefectuur Kyoto!

Wil je persoonlijke begeleiding bij het maken van je beste Kyoto reisplan en een leuke gids om dat plan uit te voeren? Dan is deze Ontdek Historisch Kyoto tour misschien interessant voor je!

7 keer onbekend Kyoto


Onbekend Kyoto

Bamboe en kunst in Otokuni

Otokuni (乙訓) is beroemd om zijn bamboe, net als Arashiyama in Kyoto stad. Maar het goede nieuws is dat de internationale massa het gebied nog niet ontdekt heeft. In Otokuni kan je in alle rust genieten van een ontspannen wandeling van 1800 meter door een ruisend bamboebos.

Je kunt hier niet alleen genieten van bamboe door er tussen te wandelen, maar je kunt er ook diverse bamboesouvenirs kopen en zelfs heerlijke bamboe snacks eten. Nagaokakyo@navi. (naam van de winkel) bevindt zich vlak naast het station Hankyu Nishihyama-tennozan.

Na te hebben genoten van bamboe in zijn verschillende vormen, is het Asahi Beer Oyamazaki Villa Museum of Art een andere must-see in de Otokuni-regio.

Gehuisvest in een charmante oude villa die in zijn oude glorie werd hersteld, kan je kunst bewonderen zoals keramiek, kunstnijverheid, meubels, beeldhouwwerken en schilderijen waaronder enkele van Monet. Ook de tuin is de moeite waard met in elk seizoen wel iets in bloei.

Onbekend Kyoto

Rondvaart op de Hozukawa rivier

De Hozu-rivier (保津川) is al meer dan duizend jaar de thuishaven van een levendige en bloeiende cultuur van vervoer over water. Tegenwoordig kan je nog steeds genieten van een ontspannende rondvaart op de rivier waarbij je mooie rotsformaties kunt zien, vissen die voorbij zwemmen in het heldere water, watervogels van het gebied, en traditionele schippers die op de rivier roeien. Vanwege de geografie van het gebied zal de boottocht op sommige plaatsen langzaam zijn en op andere plaatsen snel.

Een tocht op de Hozu rivier is mooi in elk seizoen; in het voorjaar kan je de kersenbloesems zien met de bloemblaadjes zwevend in de lucht en drijvend op de rivier.

In de zomer zijn er de kleurrijke rotsazalea’s en hoor je de kikkers overal om je heen kwaken. De herfst brengt prachtige kleuren in de bergen, en in de winter kan je genieten van besneeuwde landschappen vanuit een gezellige winterboot.

Onbekend Kyoto

Een Japans uitzicht in Yawata

Yawata City (八幡市) en Kumiyama-cho zijn verbonden door de Kozuya-brug, die de Kizu-rivier overspant en bekend staat als de Nagarebashi brug. Het is de langste overgebleven houten brug, met een totale lengte van ongeveer 356,5 meter, en werd gebouwd in 1951.

Omdat er geen elektriciteitspalen of betonnen structuren rond het gebied zijn (zeldzaam in Japan!), is de brug een populaire locatie voor cosplay. Het gebied is ook het hele jaar door een recreatiegebied tijdens de vakanties, waar gezinnen en groepjes jongeren genieten van barbecues, sport en andere activiteiten.

Onbekend Kyoto

Rustige tempels in Kizugawa

Vlakbij Nara in het zuidelijke deel van de prefectuur Kyoto ligt Kizugawa (木津川). De stad krijgt niet zo veel toeristen, waardoor het een ideale plek is om een aantal typisch Japanse bezienswaardigheden te zien zonder de drukte. Vanwege de sterke band van het gebied met het boeddhisme, zijn de belangrijkste attracties de rustige tempels.

De Joruri tempel heeft een mooie tuin die vooral in de herfst prachtig is, met de rode esdoornbladeren die het terrein van de tempel prachtig kleuren. De nabijgelegen Gansenji tempel heeft een oranje pagode van drie verdiepingen, omgeven door groene bomen en met een rustige sfeer.

De derde tempel die de moeite waard is, is de Kaijyusenji die ook een prachtige pagode heeft. Het is een stevige wandeling naar de top van de heuvel, maar juist deze ligging zorgt voor een prachtig uitzicht.

Onbekend Kyoto

De groene thee velden van Wazuka

De prachtige omgeving van Wazuka is gevormd door de theeproductie in het gebied van de afgelopen 800 jaar. Het is zo schilderachtig dat het in 2015 werd aangewezen als een van de Japanse erfgoedlocaties.

Wazuka (和束) is een van de belangrijkste productiegebieden van ‘Uji Thee’, goed voor ongeveer 45 procent van de thee die in de prefectuur Kyoto wordt geproduceerd. Veel mensen komen naar de theevelden voor zowel het landschap als de thee zelf. De theeboeren houden het landschap in goede staat.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die verband houden met de geschiedenis van het gebied, en natuurlijk zijn er zeer fotogenieke plaatsen om te genieten van een smakelijk kopje groene thee van lokale oorsprong. Kleine restaurants serveren authentieke lokale gerechten, en voor een meer diepgaande ervaring kan je zelfs kiezen voor een overnachting op de boerderij of bij een gastgezin.

Onbekend Kyoto

Wind bellen en speciaal hout in Uji

Het kleine dorp Uji (宇治) is een populaire stopplaats voor lokale toeristen op weg naar de beroemde voormalige hoofdstad Nara. Uji is een stop waard voor verschillende bezienswaardigheden, met als bekendste de Byodoin tempel en de theevelden.

Als jeje tussen juli en half september buiten de gebaande paden wilt wagen, moet je zeker even stoppen bij de Shojuin tempel (正寿院). Tijdens de warme zomermaanden heeft Shojuin meer dan 2000 wind bellen die, volgens de plaatselijke bevolking, je helpen afkoelen met hun zuivere en heldere klanken. Maar ook in de andere jaargetijden is het een prachtige plek om te bezoeken.

Een ander verborgen juweel in Uji is de Obakusan Manpuku-ji tempel (黄檗山萬福寺), die bekend staat als ‘de beste Chinese-stijl tempel in Japan’. Manpuku-ji werd gebouwd van Sumatraans teakhout en is een uiterst ongewone Japanse tempel omdat hij bijna precies zo bewaard is gebleven als toen hij werd opgericht.

Onbekend Kyoto

De boothuisjes van Ine

Ine (伊根) is een kustdorpje in het noorden van prefectuur Kyoto. Ine staat bekend om zijn houten boothuizen, ook wel ‘funaya’ genoemd. De boothuizen van Ine hebben een kenmerkende architectuur: de onderste verdieping herbergt de woonvertrekken, terwijl de tweede verdieping de boot en het vistuig herbergt. De onderste verdieping ligt zo dicht bij het water dat het lijkt alsof de huizen op de baai drijven.

De boothuizen van Ine zijn een beschermd stadsgezicht. Ine is een beroemde locatie voor het filmen van tv-series en films vanwege de prachtige omgeving. Van het schilderachtige gebied kan op verschillende manieren worden genoten.

De Ine Bay Cruise, bijvoorbeeld, is een populaire manier om de boothuizen vanaf het water te verkennen. Je kunt ook de boothuizen van binnen bekijken met een speciale rondleiding, of fietsen door het dorp om meer te leren over de geschiedenis van Ine.