Mythe: Japan is een duur land

Je hoort vaak dat Japan een duur land is. Eerder kon je hier al lezen dat het met de huur van een flatje eigenlijk reuze meevalt.

In alle eerlijkheid, Tokyo heeft natuurlijk jaren bijna bovenaan gestaan in het lijstje met duurste steden ter wereld. Maar in de 2014 versie van dat lijstje komt Tokyo niet hoger dan plaats 9.

Maar in dat lijstje wordt wel van alles verwerkt dat niet van toepassing is op jou als je naar Japan reist of zelfs als je er een paar jaar gaat werken. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de kosten van de huur van een parkeerplaats bij je huis. Dat kost je soms bijna de helft van je maandelijkse huur, boven op je maandelijkse huur.

Dat wil echter niet zeggen dat je niet op je centen kunt en hoeft te letten. De collega’s van Tofugu hebben een paar goede tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen zoveel mogelijk waar te krijgen voor je yen. Voor alles van accommodatie tot eten en van transport tot karaoke, Tofugu vertelt je hoe je het zo goedkoop mogelijk voor elkaar krijgt.

Geef een reactie