Recepten uit Tokyo

Als je denkt dat Japanners elke dag sushi en noedels eten dan heb je het mis. Dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Maar ja, wat eten ze dan wel? Aardappels, groente en vlees? Nou, nee. Dat zit niet in de Japanse cultuur.

Het nieuwste kookboek in de reeks Recepten uit… is geschreven in Japan. Het is een redelijk volledige weergave van de diversiteit van de Japanse keuken. Strict gesproken klopt de titel niet helemaal want ook regionale gerechten van buiten Tokyo komen aan bod. Recepten uit Tokyo biedt trouwens meer dan alleen recepten. Verspreid door het boek vind je ook prachtige sfeer foto’s die het (culinaire) leven in Japan uitstekend weten over te dragen.

Een van mijn favoriete recepten is onigiri. Dit recept is net zo eenvoudig als lekker. Een onigiri is een driehoekige rijstbal gewikkeld in een blad nori zeewier. De rijst is ligt gezouten en in het midden kun je stukjes zalm, umeboshi, kombu zeewier, tonijnsalade of iets anders lekkers stoppen. Japanners kopen deze snack meestal bij een convenience store en de onigiri is bij uitstek geschikt als tussendoortje.

Recepten uit Tokyo telt 272 pagina’s met in totaal meer dan 100 recepten. Van alle recepten vind je zowel de originele Japanse tekst als de Nederlandse vertaling. Voorzien van een mooie hard cover is dit boek een koopje voor €24,95.

2 gedachten over “Recepten uit Tokyo

    • Zo’n beetje het hele spectrum aan wat Japanners thuis koken. Ik begrijp wel wat je bedoelt. Als het je ding is is het naast een kookboek ook een leuk boek om in je interieur te hebben. En de sfeer foto’s maken het ook nog eens een leuk boek om open te slaan en terug te denken aan Tokyo.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.