Overnachten in een tempel

Overnachten in een tempel in Tokyo

Ben jij bezig met het plannen, dromen of voorbereiden van een Japan reis? Misschien heb je je al verdiept in de verschillende soorten traditionele accommodatie waar je graag zou willen overnachten. Misschien ben je de termen ryokan en minshuku al tegen gekomen. Wellicht heb je zelfs al gelezen over het overnachten in een tempel, shukubo in het Japans.

Dit soort tempelovernachtingen zijn populair in Koyasan, het hoofdkwartier van de Shingon stroming binnen het Japanse Boeddhisme. Wist je dat je ook op andere plekken in Japan kunt overnachten in een tempel? Hier vind je een overzicht van een aantal tempels waar je kunt overnachten in de omgeving van Tokyo, wellicht niet iets wat je verwacht zo dicht bij de grootste stad van Japan.

Overnachten in een tempel


Overnachten in een tempel: Tokyo

Tokyo

Als je denkt aan overnachten in een tempel, dan denk je niet direct aan de hoofdstad van Japan. Net binnen de grenzen van de prefectuur Tokyo, op de berg Mount Mitake, zijn een paar bijzonder charmante mogelijkheden.

Overnachten in een tempel: Mount Fuji

Mount Fuji

Iets ten westen van Tokyo ligt Mount Fuji. De berg staat bekend als heilige berg en om de beleving helemaal compleet te maken kun je ook hier kiezen voor een tempelovernachting.

Overnachten in een tempel: Nagano

Nagano

Weer wat verder naar het westen ligt Nagano. Een van de belangrijksten Boeddhistische tempels in Japan is Zenko-ji. Natuurlijk is ook hier shukubo accommodatie beschikbaar.

Overnachten in een tempel: Takayama

Takayama

Nog iets dieper de bergen in komen we terecht in Takayama, zo’n 300 kilometer ten westen van Tokyo. Die befaamde tempel Zenko-ji uit Nagano, hierboven, heeft een dependence in Takayama. Ook hier kun je overnachten.