Higashiyama

Overnachten in Kyoto: de beste wijken en hotels

Reizen doe je voor de ervaring. En oh wat kan je ervaring afhankelijk zijn van je hotel. Verblijf je in een leuk hotel in een leuke wijk, dan heb je een top ervaring. Overnacht je in een aftands kamertje in een hotel in een wijk waar weinig te beleven valt, dan maak je toch net even andere herinneringen.

De locatie keuze is dus behoorlijk belangrijk. In onze Kyoto reisgids stippen we ze ook al aan. Kom je naar Japan en ga je een paar nachten overnachten in Kyoto, dan zijn dit de beste wijken om op zoek te gaan naar een hotel.

Overnachten in Kyoto: Sanjo & Shijo


De meest centraal gelegen wijk van Kyoto ligt rond de straten Sanjo & Shijo. Hier zit je op loopafstand van een aantal van de bezienswaardigheden van de stad. De wijk is overdag een winkelgebied en ’s avonds zit je hier bovenop het nachtleven. Hier vind je een groot aantal leuke restaurants en bars maar ook een aantal goed betaalbare nette hotels.

Overnachten in Kyoto

Tokyu Stay Kyoto Shinkyogokudori

Dit hotel ligt om de hoek van een van de meest “happening” straten van Kyoto: Shinkyogoku. Hier zit je midden in het winkel- en nachtleven, als je wilt. Het hotel zelf ligt aan een rustig straatje dus als je liever slaapt ’s nachts dan kan dat hier ook prima.

Dit hotel staat hoog aangeschreven voor vriendelijke service, super schone kamers en een uitstekende locatie. Toch valt de prijs voor een nacht reuze mee.

Overnachten in Kyoto

Miru Kyoto Nishiki

Een paar honderd meter verderop ligt Maru Kyoto Nishiki. Ook dit hotel heeft uitstekende reviews en redelijke prijzen.

Hier zit je ook op loopafstand van het shopping- en nachtleven van Kyoto, maar de directe omgeving van het hotel is heerlijk rustig.

Overnachten in Kyoto

THE POCKET HOTEL Kyoto Shijo Karasuma

Dit hotel is uitermate populair onder reizigers met een beperkt budget. Het is schoon en comfortabel, maar je betaalt niet voor vloeroppervlak in een hotelkamer die je eigenlijk niet gebruikt. Eigenlijk is een het een soort hostel, maar met alleen maar privé kamers.

Ook dit hotel ligt op loopafstand van de winkels en het nachtleven, maar heeft ook een goede aansluiting op het openbaar vervoer zodat je makkelijk de rest van de stad kunt verkennen.

Overnachten in Kyoto: Higashiyama


Ben je op zoek naar de traditioneel Japanse gastvrijheid van een ryokan, dan is de wijk Higashiyama de perfecte keuze. Deze wijk barst van de tempels en eeuwenoude straten en steegjes. Het traditionele uitgaansgebied Gion, een van de laatste plaatsen in Japan waar geisha’s hun werk doen, ligt om de hoek. Ook het moderne uitgaansgebied rond Sanjo & Shijo ligt op loopafstand.

Overnachten in Kyoto

Luxury hotel SOWAKA

Dit is een van de pareltjes in Higashiyama. In dit hotel ervaar je de crème-de-la-crème van Japanse gastvrijheid.

Het hotel is gevestigd in een van de traditionele huizen van de wijk. De meest bekende tempels van Kyoto liggen om de hoek en ook de wijk Gion ligt op loopafstand. Wie weet, spot je er wel een geisha!

Overnachten in Kyoto

Gionkoh

Gionkoh is een pension, geen hotel. Ook hier ervaar je de traditioneel Japanse gastvrijheid, maar het prijskaartje is een stuk vriendelijker.

Het pension ligt in een smal straatje midden in het tempeldistrict van Kyoto.

Overnachten in Kyoto

Kyoto Ryokan Gion Sano

Qua prijs is deze ryokan een prima mid-range accommodatie. Volgens de gastbeoordelingen is het echter een van de beste plekken om te overnachten in Kyoto.

Hier ervaar je traditioneel Japanse gastvrijheid en comfort. Ook hier zit je om de hoek van het tempeldistrict en de geisha wijk Gion.

Overnachten in Kyoto: Kyoto Station


Een goed alternatief is de wijk rond Kyoto Station. Vlakbij het station liggen een paar grote, moderne hotels en iets verder weg zitten een aantal prima guest houses. In het gebied rond het station heb je een ruime keuze aan winkels en restaurants. Het nachtleven is hier minder spectaculair dan in de twee wijken hierboven.

Overnachten in Kyoto

Hotel Vischio Kyoto by GRANVIA

Dit hotel ligt direct ten zuiden van Kyoto Station en is van alle gemakken voorzien. De ruime kamers zijn comfortabel maar toch betaalbaar.

Als je hier verblijft kun je zonder extra kosten gebruik maken van de wellness faciliteiten van het hotel.

Overnachten in Kyoto

Hotel Kuu Kyoto

Dit hotel ligt tegenover de indrukwekkende tempel Higashi Hongan-ji, net ten noorden van Kyoto Station. Het concept is een mix van guest house, ryokan en westerse-stijl hotel. Het resultaat is een uitermate comfortabel verblijf.

Ben je op zoek naar een leuke plek om te overnachten in Kyoto, dan is dit een van de beste keuzes.

Overnachten in Kyoto

Fujiya Ryokan

Ook in de buurt van Kyoto Station kun je comfortabel overnachten in een traditioneel Japanse-stijl accommodatie. De keuze in deze wijk is minder dan in Higashiyama, maar ten noorden van het station zitten een aantal prima guest houses.

Fujiya Ryokan is er daar een van. Voor een schappelijke prijs slaap je op een futon in een kamer met tatami vloermatten.