Higashiyama

Overnachten in Kyoto: de beste wijken en hotels

In onze Kyoto reisgids stippen we ze ook al aan. Kom je naar Japan en blijf je overnachten in Kyoto, dan zijn dit de beste wijken om op zoek te gaan naar een hotel. Reizen doe je voor de ervaring. En oh wat kan je ervaring afhankelijk zijn van je hotel. Verblijf je in een leuk hotel in een leuke wijk, dan heb je een top ervaring. Overnacht je in een aftands kamertje in een hotel in een wijk waar weinig te beleven valt, dan maak je toch net even andere herinneringen.

Overnachten in Kyoto


Overnachten in Kyoto: Sanjo & Shijo

Sanjo & Shijo

De meest centraal gelegen wijk van Kyoto ligt rond de straten Sanjo & Shijo. Hier zit je op loopafstand van een aantal van de bezienswaardigheden van de stad. De wijk is overdag een winkelgebied en ’s avonds zit je hier bovenop het nachtleven. Hier vind je een groot aantal leuke restaurants en bars maar ook een aantal goed betaalbare nette hotels.

Overnachten in Kyoto: Higashiyama

Higashiyama

Ben je op zoek naar de traditioneel Japanse gastvrijheid van een ryokan, dan is de wijk Higashiyama de perfecte keuze. Deze wijk barst van de tempels en eeuwenoude straten en steegjes. Het traditionele uitgaansgebied Gion, een van de laatste plaatsen in Japan waar geisha’s hun werk doen, ligt om de hoek. Ook het moderne uitgaansgebied rond Sanjo & Shijo ligt op loopafstand.

Overnachten in Kyoto: Kyoto Station

Kyoto Station

Een goed alternatief is de wijk rond Kyoto Station. Vlakbij het station liggen een paar grote, moderne hotels en iets verder weg zitten een aantal prima guest houses. In het gebied rond het station heb je een ruime keuze aan winkels en restaurants. Het nachtleven is hier minder spectaculair dan in de twee wijken hierboven.