Overnachten in Tokyo: de beste wijken en hotels

Met een slordige 38 miljoen inwoners is de hoofdstad van Japan enorm. Van de ene kant van de stad naar de andere kant ben je zo een paar uur kwijt. Kies je er tijdens je reis voor om te overnachten in Tokyo dan is het wel handig om je hotel zo te kiezen dat je niet iedere dag een paar uur kwijt bent om bij de bezienswaardigheden te komen die je zien wilt.

De stad Tokyo bestaat uit 23 wijken, allemaal met een eigen centrum en een eigen karakter. Veel van de meest happening wijken zijn met elkaar verbonden door de Yamanote-lijn, de drukste spoorlijn ter wereld. Het metropoolgebied daaromheen strekt zich tientallen kilometers uit. Natuurlijk wil je een hotel in een goede buurt voor een redelijke prijs. Waar in de stad kun je dan het beste je hotel kiezen? Dit zijn de beste wijken om te overnachten in Tokyo.

Overnachten in Tokyo: Shinjuku


De wijk Shinjuku is het zaken-district van Tokyo. Het grootste treinstation in wijk, Shinjuku Station, is het drukste treinstation ter wereld. Direct ten westen van het station staat wolkenkrabber naast wolkenkrabber. Een leuke plek om hier over uit te kijken is het observatiedek van het Tokyo Metropolitan Government gebouw. Toegang is gratis!

Overdag is Shinjuku een van de beste wijken van de stad om te winkelen. Warenhuizen en winkelcentra genoeg. ’s Avonds gaat het leven hier gewoon door in de honderden bars, restaurants en andere entertainment mogelijkheden.

Geen wonder dat deze levendige wijk populair is onder toeristen om te overnachten. En met het drukste treinstation ter wereld om de hoek zit je in een wip elders in de stad of daarbuiten. Vanaf Narita Airport rijdt de Narita Express trein rechtstreeks naar Shinjuku en vanaf Haneda Airport rijdt een rechtstreekse bus.

De drukte en populariteit van de wijk hebben natuurlijk gevolgen voor de accommodatie prijzen. Shinjuku is bijzonder centraal gelegen, heeft een uitstekende verbinding met de rest van de stad en er is altijd wat te doen. Maar het is niet de goedkoopste wijk om te overnachten in Tokyo.

Overnachten in Tokyo: Odakyu Hotel Century Southern Tower

Odakyu Hotel Century Southern Tower

Veel dichter bij het station dan dit kom je niet. Het Odakyu Hotel Century Southern Tower staat namelijk bovenop het stationscomplex.

De kamers zijn relatief ruim voor Tokyo en het hotel heeft een aantal uitstekende faciliteiten. Dit hotel valt in de mid-range categorie, dus afhankelijk van je reisdata reken op een prijs rond € 250 per nacht.

Overnachten in Tokyo: Tokyu Stay Shinjuku

Tokyu Stay Shinjuku

Voor Tokyo Stay Shinjuku moet je iets verder van het station af. Dit hotel ligt een paar honderd meter ten oosten van het stationscomplex. Dat zie je ook direct terug in de prijs. Hier verblijf je voor ruim onder de € 100 per nacht.

Overnachten in Tokyo: Shibuya


Iets ten zuiden van Shinjuku ligt de wijk Shibuya. Hoewel er maar een paar kilometer tussen de twee wijken zit is het verschil groot. Shibuya is vooral het centrum van de popcultuur in Tokyo, met vooruitstrevende mode en entertainment gericht op een jonger publiek.

Harajuku, onderdeel van Shibuya, is trekt jeugdige Japanners van over het hele land. De mode winkeltjes in de Takeshita-dori straat zijn het middelpunt van alles wat hip is. Een uitstekende plek dus om eens lekker mensen te gaan kijken.

Overnachten in Tokyo: Shibuya Granbell Hotel

Shibuya Granbell Hotel

Dit is een van de leukere hotels in Shibuya. Shibuya Granbell Hotel is een klein boetiek hotel met relatief kleine, maar zeer comfortabele kamers en een uitstekend ontbijt.

Voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer € 200 per nacht.

Overnachten in Tokyo: Tokyu Stay Shibuya

Tokyu Stay Shibuya

Een ruim aanbod aan echte budget hotels ontbreekt in Shibuya. Net als in Shinjuku is ook in Shibuya het Tokyu Stay hotel een van de best betaalbare opties. Hier moet je echter al snel rekenen op € 175 per nacht.

Overnachten in Tokyo: Ginza


De eerste spoorlijn in Japan liep tussen Yokohama en Tokyo Station. Zo arriveerden de eerste westerse goederen die per schip aangevoerd waren. Niet ver van Tokyo Station, in de wijk Ginza sprongen stijlvolle warenhuizen als paddestoelen uit de grond om deze geïmporteerde luxe aan de man te brengen.

De sfeer is Ginza zou je kunnen vergelijken met First Avenue in New York, Oxford Street in Londen of misschien zelfs de Champs Elysees in Parijs. Hoewel Shinjuku en Shibuya Ginza op een aantal vlakken ingehaald hebben is het zeker geen vergane glorie.

Met Tokyo Station om de hoek zit je hier niet alleen centraal ten opzichte van de bezienswaardigheden in Tokyo. Dit is ook het eindpunt van de Shinkansen lijnen naar onder andere Kyoto en Osaka. Ook de verbinding met beide luchthavens is uitstekend.

Overnachten in Tokyo: Millennium Mitsui Garden Hotel Tokyo

Millennium Mitsui Garden Hotel Tokyo

Een uitstekend hotel op 2 minuten loopafstand van metrostation Ginza. Ook het winkel- en uitgaansgebied ligt om de hoek. Voor Tokyo-begrippen zijn de kamers vrij ruim en modern ingericht.

Verrassend genoeg valt dit hotel niet in de duurste categorie. Voor ongeveer € 150 mag je hier een nacht slapen.

Overnachten in Tokyo: Tokyu Stay Tsukiji

Tokyu Stay Tsukiji

Je hebt het inmiddels wel door. De hotels van Tokyu Stay zijn een budget vriendelijke optie in zijn door de hele stad te vinden. Voor de basics zit je hier altijd goed. Ook hier voor minder dan € 100.

En dat is toch eigenlijk alles wat je wilt als je komt overnachten in Tokyo? Wie komt er nou naar deze stad en blijft de hele dag in het hotel?