Strandvakantie in Okinawa

Strandvakantie in Japan

Een strandvakantie in Japan is wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Als je samen met een of meerdere mensen een vakantie gaat plannen is het niet altijd makkelijk om een bestemming uit te kiezen. Als de één een strandvakantie wil en de ander wil juist meer cultuur en historie, dan wordt het soms al lastig. Japan is in dat geval vaak een mooi compromis: Japan is een geweldige bestemming voor cultuur en geschiedenis, maar er zijn ook subtropische bountystranden te vinden.

Een populaire optie is om eerst 2 weken door Japan te reizen, meestal van Tokyo naar Osaka (of andersom) via Kyoto, Takayama en Kanazawa, en daarna een dag of 3/4 strandvakantie erachteraan te plakken. Bekijk hier 3 van de beste gebieden voor een strandvakantie in Japan!

Strandvakantie in Japan


Strandvakantie in Japan: Okinawa

Okinawa

Okinawa is een waar strandvakantie paradijs, met het ene strand nog witter met een zee nog blauwer dan het andere. De meeste toeristen gaan naar Okinawa Main Island, maar je kunt er ook voor kiezen om naar bijvoorbeeld Ishigaki, Iriomote, of Miyakojima te gaan. Deze eilanden zijn kleiner en nog wat meer ongerept.

Er is wel wat aan cultuur te ontdekken aangezien Okinawa een lange geschiedenis van culturele uitwisseling met andere Aziatische landen (met name China) heeft, maar eerlijk is eerlijk, de meeste toeristen komen voor de stranden en andere activiteiten die je hier kunt doen.

Hierbij kan je denken aan wateractiviteiten zoals snorkelen, duiken, surfen, kayaken, parasailen, en allerlei bananenboot-achtige taferelen. Maar er is ook veel te doen op het droge zoals (stevig) wandelen, ATV rijden, paardrijden, rondrijden op een electrische step, en fietsen.

En uiteraard kan je ook gewoon heerlijk luieren op een van de vele stranden. De stranden die bij een hotel horen hebben vaan ligbedden en parasols te huur, maar als je naar een rustigere plek wil kan je ook de openbare stranden ontdekken. Bij de Maeda Flats heb je heerlijke kleine stranden die meestal vrij rustig zijn.

Strandvakantie in Japan: Izu Schiereiland

Izu Schiereiland

Als je liever niet een extra vliegtuig pakt kan je ook met de trein naar een strandparadijsje vlakbij Tokyo. Het Izu Schiereiland ligt op slechts 45 minuten met de sneltrein van Tokyo Station, en doet vooral vlak voor en na het hoogseizoen niet onder aan Okinawa.

Het is er wel wat frisser dan in Okinawa, dus het is aan te raden hier in mei/juni of september heen te gaan. De meeste Nederlanders vinden de temperaturen dan ook goed genoeg om het water in te gaan. Juli/augustus is het vaak erg druk. maar dan is het natuurlijk wel goed weer om te zwemmen.

Het meest populaire strand hier is Shirahama in Shimoda. Dit is een lang, wit zandstrand met een redelijk rustige golfslag en kraakhelder water. Dit stadje is trouwens ooit ook de plek geweest waar de eerste Amerikanen aankwamen om Japan te heropenen voor de Westerse wereld.

Als je het leuk vindt om te roadtrippen dan moet je zeker een auto huren en van het noorden naar het zuiden trekken met verblijf in meerdere hotels onderweg. In Ito heb je heerlijke warmwater bronnen, dan ga je via de schitterende Jogasaki Coast richting Shimoda, om te eindigen in Irozaki Cape. Hier kun je ontzettend mooi snorkelen en zie je dezelfde vissen als in Okinawa.

Strandvakantie in Japan: Izu Eilanden

De Izu Eilanden

En wil je toch wat meer het gevoel dat je op een tropisch eiland zit wederom zonder ver van Tokyo af te dwalen? Dan hoef je officieel Tokyo niet eens uit, aangezien de Izu Eilanden onderdeel zijn van de gemeente Tokyo. Wel ga je er meestal met de boot heen omdat er erg weinig vliegtuigen vliegen op deze eilanden.

Oshima is het grootste Izu eiland en het makkelijkst te bereiken. Je pakt de snelboot vanuit Takeshiba, Tokyo en je bent er binnen 2 uur. Je voelt gelijk dat je lekker in de natuur bent en de zee is blauw en helder. Je kunt hier heerlijk met een auto rond het eiland rijden om verschillende stranden aan te doen, en als je echt sportief bent kan je hier ook goed mountainbiken. Het beklimmen van Mount Mihara, een actieve vulkaan, is ook zeer aan te raden en er zijn verschillende plekken waar het mooi snorkelen is.

Persoonlijk ben ik alleen nog maar naar Oshima geweest en staan de andere Izu Eilanden nog op mijn verlanglijst, maar aangezien die nog kleiner en verder weg zijn kan je daar zeker nog meer avontuur verwachten. Het is heerlijk om van de gebaande paden te gaan af en toe!