Tokyo met kinderen

Tokyo met kinderen van 4-12

Uiteraard ga je naar Japan om culturele schatten ziet en het lokale leven te ervaren. Maar wat als je met kinderen van de basisschool leeftijd naar Japan komt? Is een vakantie naar Japan dan wel aan te bevelen, aangezien kinderen zich vaak snel vervelen als er teveel ‘saaie plekken’ bezocht worden?

Zeker wel, want vooral in Tokyo en Kyoto zijn er genoeg dingen te beleven voor de jeugd. Tokyo met kinderen is goed te doen; het is een veilige stad met diverse activiteiten voor een onvergetelijke vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gave fiets tour in Kamakura? Kinderzitjes en kinderfietsen zijn ook mogelijk, en een Nederlandstalige gids.

Maar dat is niet alles, laat ons julie op weg helpen met een paar leuke tips van locals met kinderen. Wat is er te doen naast de gebruikelijke dingen als Disneyland, het Pokemon Cafe en het uitzicht vanaf de Skytree?

Tokyo met kinderen van 4-12


Tokyo met kinderen: fruit plukken

Fruit plukken

Het maakt niet uit in welk seizoen je naar Japan komt, er is altijd wel een soort fruit die klaar is om geoogst te worden. En wat is een betere manier dan te genieten van Japans fruit van hoge kwaliteit dan het te plukken en meteen op te eten!

Sayama Berryland is een van de grootste boerderijen in de buurt van Tokio en je kunt er het hele jaar door aardbeien, bosbessen of paddenstoelen plukken (afhankelijk van het seizoen).

Tokyo met kinderen: Sanrio Puroland

Sanrio Puroland

Dit overdekte pretpark komt het dichtst in de buurt van een activiteit met een hoog ‘only in Japan’ gehalte wat daardoor zowel leuk voor de kinderen (tot een jaar of 8) is als een interessante curiositeit is voor de rest.

De Japanse kawaii-stijl is overal aanwezig, en ook volwassenen zullen het leuk vinden om even ondergedompeld te worden in een wereld van schattigheid.

Tokyo met kinderen: indoor arcadepark

Indoor arcadepark

Indoor arcadepark: als je echt deel wilt uitmaken van de games die je speelt, dan is Joypolis de plek om naartoe te gaan. Alles is compact samengepakt in één gebouw, dus het is ook goed toeven op een regenachtige dag, en dit spellenwonderland is als een reis naar een andere dimensie.

Sla vooral het superleuke halfpipe spel en het enge (en typisch Japanse) spookhuis niet over. Ook vind je er typische arcade spellen als taiko drummen en de Sonic Olympics,

Tokyo met kinderen: atletiek park

Atletiek park

In het Heiwa no Mori park in het zuiden van Tokyo kunnen zowel ouders als kinderen klimmen, glijden, rennen en hun atletische vaardigheden oefenen in een gigantisch atletisch parcours. Er zijn twee parcours, één voor kinderen tot een jaar of 7 en één voor grotere kinderen en volwassenen.

De tweede is zeker een uitdaging, zelfs voor atletische volwassenen. Iedereen ouder dan 6 jaar en minstens 120 cm lang zal een geweldige tijd hebben in dit park. En als je toch bezig bent, waarom maak je dan geen kayak tour in de buurt? Weer eens een andere manier om een stad te ervaren!

Tokyo met kinderen: Korea Town

Korea Town

Nu popmuziek uit Korea over de hele wereld populairder is dan ooit (BTS anyone?), zijn veel tieners uit andere landen dan Japan en Korea tegenwoordig fan van K-pop. Als jullie tiener een van hen is, mogen jullie K-town in Shin-Okubo zeker niet overslaan.

In Shin-Okubo kunnen ze K-pop spullen, Koreaanse modeartikelen, make-up uit Korea die volgens kenners superieur is aan make-up uit veel andere landen, straatartiesten, en de nieuwste snack rages uit Korea vinden.

Er zijn ook enkele geweldige authentieke Koreaanse restaurants die zich richten op Koreaanse Japanners en dus zeker goed zijn.