Kudaka Eiland

7 verborgen parels in Okinawa

In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste verborgen parels in Okinawa. Als je aan een vakantie naar Japan denkt, zijn zon, zee en strand misschien niet de eerste dingen die in je opkomen. Toch heeft Japan verschillende bestemmingen die een heerlijke paar dagen aan het strand kunnen bieden, en Okinawa is daar veruit de beste plek voor.

Ik heb het geluk hier een tijdje te kunnen wonen, en daardoor heb ik ruim de tijd om Okinawa’s Main Island te kunnen verkennen. Op mijn tochten heb ik verschillende gave plekken ontdekt die je niet zo snel in de toeristische top 10 terug ziet, en juist daardoor zijn ze het bezoeken waard.

Zodra de grenzen van Japan weer open zijn ga ik weer aan de slag als prive gids in Tokyo, maar tot die tijd hoop ik de attracties van dit eiland paradijs met Nederland te delen zodat er nog meer mensen een vakantie naar het mooie Japan zullen overwegen. Als voorproefje deel ik hier 7 van mijn favoriete verborgen parels op Okinawa Main Island.

7 verborgen parels in Okinawa


Verborgen parels in Okinawa: Tataki Waterval

Tataki Waterfall

De eerste van de verborgen parels in Okinawa is de Tataki Waterfall. Dit is een perfecte wandeltocht voor zowel kinderen als volwassenen. Het is avontuurlijk genoeg om spannend te zijn, maar het is goed te doen voor mensen met een gemiddelde conditie. Je waadt door een ondiepe rivier en klimt over rotsen en kleine watervallen.

En het mooiste is dat er aan het eind van de route een zeer verfrissende waterval op je wacht! Aan een van de bomen is een Tarzan-touw bevestigd waaraan je in het water kunt slingeren.

Er is een parkeerplaats waar je waterschoenen kunt huren, die een must zijn, en reddingsvesten voor degenen die niet kunnen zwemmen. De meeste mensen doen er in totaal ongeveer 2 uur over, inclusief een zwempartij rond het watervalgebied.

Verborgen parels in Okinawa: Daisekirinzan

Daisekirinzan

Het is een lange rit van Naha naar het noorden, maar als je van de natuur houdt is Daisekirinzan de moeite waard! Als je Chatan uit rijdt, biedt route 58 bovendien vele prachtige uitzichten op de oceaan, dus het is een mooie rit om te maken.

Je kunt kiezen uit 4 wandelroutes, en als je een paar uur de tijd hebt kun je de meeste routes doen. 1 van de routes is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. De andere 3 routes zijn de ocean view trail, de rock formation trail, en de subtropical forest trail.

De rotsformaties zijn bijzonder interessant om te zien, het lijkt bijna alsof het gebied tot een andere planeet behoort. Banyanbomen zijn hier ook in overvloed. Echt een van de verborgen parels dus.

Verborgen parels in Okinawa: Gorilla Chop

Snorkelen bij Gorilla Chop

Dit is zonder meer een van de beste snorkel- en duikplekken van het eiland, zolang de zee kalm is. De naam komt van een grote rots naast het water die eruitziet als de arm van een gorilla.

Het water is zeer blauw en helder, en de bodem gaat geleidelijk van ondiep naar ongeveer 10 meter diep. Er zijn prachtige grote koralen en veel kleurrijke vissen, waarvan sommige behoorlijk groot zijn!

Er is een gratis parkeerterrein, er zijn toiletten en goedkope douches, en je kan via het strand of vanaf de trap het water in. Er zijn ook een paar restaurants in de buurt. Je moet wel je eigen snorkelspullen meenemen want er zijn geen verhuurwinkels in de buurt.

Verborgen parels in Okinawa: Gyokusendo Grot

Gyokusendo Grot

Omdat grote delen van Okinawa bestaan uit kalksteen dat is opgebouwd uit koraal, zijn er ook kalksteengrotten te vinden. De grootste en meest indrukwekkende kalksteengrot is de Gyokusendo Grot, die zich bevindt op het terrein van themapark Okinawa World.

Het pad in de grot is goed afgebakend en delen van de grot zijn prachtig verlicht. Op sommige plaatsen lijkt het wel of hier elfjes wonen!

Okinawa World is een leuk park om de traditionele cultuur van Okinawa te ontdekken. Je kunt genieten van optredens, schuimige Buku buku thee drinken, en traditionele kleding passen. Er worden ook leuke workshops georganiseerd waar je zelf aan de slag kunt met ambachten als pottenbakken en Ryukyu glasblazen. Er is zelfs een museum dat gewijd is aan de gevaarlijkste slang van Okinawa, de Habu.

Verborgen parels in Okinawa: Kudaka Eiland

Kudaka Eiland

Kudaka ligt een paar kilometer ten zuidoosten van het hoofdeiland. Er wonen hier slechts zo’n 200 mensen, waardoor het een zeer traditionele sfeer heeft. De natuur van het eiland wordt als heilig beschouwd, dus het is belangrijk om de regels te respecteren en niet in verboden gebieden te komen. Je kunt de dienstregeling van de boot en een overzicht van de regels op deze website zien.

De beste manier om het eiland Kudaka te verkennen is per fiets. Bij het havengebied zijn 2 grote fietsverhuurbedrijven waar je elektrische of gewone fietsen kunt huren voor ongeveer 1200 yen per fiets.

Tijdens het fietsen over het eiland is het leuk om op een paar plekken te stoppen, zoals Habyan en Yaguruga. Het enige strand waar je mag zwemmen is Megihama (メーギ浜 op Google Maps).

Verborgen parels in Okinawa: Forest Adventure Onna

Forest Adventure Onna

Als je graag actief bezig bent dan is Forest Adventure Onna een erg leuke bestemming. Het is een soort grote speeltuin voor grotere kinderen en volwassenen. Als de weersomstandigheden het toelaten, doorloop je twee afzonderlijke delen.

Het eerste deel bestaat voornamelijk uit ziplines en touwbruggen, en het tweede deel is waar het moeilijker wordt. Hier maak je zelfs een korte vrije val op de Tarzan-schommel! Forest Adventure is perfect als je jezelf graag een beetje uitdaagt en geen hoogtevrees hebt.

Verborgen parels in Okinawa: Kouri Eiland

Kouri Eiland

Het kleine Kouri eiland is omgeven door smaragdgroen water en witte zandstranden. Als je hier gaat snorkelen kan je met wat geluk zeepaardjes spotten! Het ligt een beetje buiten de gebaande toeristische paden, dus vooral buiten het seizoen kun je er in alle rust genieten van de prachtige omgeving.

Er is niet veel behalve de stranden en een aantal geweldige restaurants en cafés, dus het leent zich voor een perfecte dagtocht. Je kunt er ook overnachten in een luxe accommodatie als je er een echt uitje van wilt maken.