4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

Als je voor het eerst naar Japan reist moet je Tokyo zien! In de grootste stad van Japan is zoveel te beleven en zoveel te zien. Het leven gaat er in een sneltreinvaart 24 uur per dag door. De stad slaapt nooit. Geen wonder dus dat de inwoners in het weekend graag even ontsnappen uit de hoofdstad. Misschien ben jij na een paar dagen bruisende drukte ook wel toe aan wat onthaasting. Volg dan het voorbeeld van de locals en ga naar een van deze populaire weekend bestemmingen net buiten de stad.

4 weekend bestemmingen buiten Tokyo


Izu Schiereiland

Op zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Tokyo ligt het schiereiland Izu. De ruige rotsachtige kustlijn wordt regelmatig onderbroken door mooie stranden. Het groene binnenland is een heerlijke plek om van de natuur te genieten.

Het tempo van het dagelijks leven ligt in Izu beduidend lager dan in Tokyo, wat dit een van de populaire weekend bestemmingen maakt voor inwoners van de hoofdstad.

De meeste hotels en dorpskernen liggen langs de oostkust van het schiereiland. Het is aan de westkust beduidend rustiger, maar dat heeft vooral te maken met bereikbaarheid.

Vanaf Tokyo rijden rechtstreekse Limited Express treinen die op een aantal stations langs de oostkust stoppen. De reis duurt ongeveer 2 uur. Het grootste gedeelte van de westkust is alleen per bus of met de auto bereikbaar.

Kamakura

Ook een populaire weekendbestemming voor Tokyoërs is Kamakura. Hier liggen de dichtstbijzijnde stranden bij de hoofdstad, op nog geen 50 kilometer afstand. Ook dagjesmensen weten Kamakura te vinden. Gelukkig strekt het strand zich uit over een aantal kilometer dus er is altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen.

Maak je er graag een weekend van, steek dan over naar het eiland Enoshima, vlak voor de kust. Net als in Izu is ook hier het tempo van het dagelijks leven een stuk gemoedelijker dan tussen de wolkenkrabbers 50 kilometer verderop.

De JR Yokosuka-lijn zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Tokyo Station. De treinreis duur nog geen uur. Vanaf Kamakura Station rijdt een tram-achtig treintje langs de kust en stopt op een aantal plekken langs het strand.

Karuizawa

Om aan de drukte te ontsnappen trekken stedelingen niet alleen naar de kust. Ook de bergen zijn populair. Karuizawa ligt anderhalf uur ten noordwesten van Tokyo in de bergen richting Nagano en is een echt resort.

Het idee om in de weekenden de steden uit te trekken werd eind 19de eeuw in Japan geïntroduceerd door westerse immigranten. Karuizawa was de eerste weekend bestemming in de bergen buiten Tokyo. Het is dan ook niet verrassend dat het dorp relatief westers aanvoelt.

Vanaf Tokyo Station rijdt de Hokuriku Shinkansen rechtstreeks naar Karuizawa. Het Shinkansen station ligt in de oostelijke dorpskern Kyu-Karuizawa, het meer historische gedeelte. Een reguliere trein verbindt dit station met Naka-Karuizawa, de meer resort-achtige tweede dorpskern.

Fujikawaguchiko

Voor een weekendje weg in de bergen kiezen inwoners van de hoofdstad graag voor dé berg van Japan: Mount Fuji. Als het doel is om te ontspannen, dan is het beklimmen van de berg geen goed idee.

Aan de noordelijke voet van Fuji liggen de 5 meren van Fujikawaguchiko. Niets geeft meer rust dan dobberend in een kano op een van de meren uit te kijken op de berg. Je begrijpt hier al snel waarom de Japanners Mount Fuji als heilige berg beschouwen.

De treinreis naar Fujikawaguchiko duurt ruim 2 uur. Vanaf de stations Tokyo of Shinjuku neem de JR Chuo-lijn richting Otsuki en stap daar over op een trein van de private spoorwegmaatschappij Fujikyu naar Kawaguchiko.

TIP: Lijkt het je wel wat om dobberend in een kano uit te kijken op Mount Fuji? Met de duurzame reispakketten van Riksja Travel is dit altijd inbegrepen.

Gepubliceerd door Wouter

Woonde 5 jaar in Japan en is cultureel ervaringsdeskundige.