Dashi poeder

Basis ingrediënt: dashi poeder

Dashi is een van de belangrijkste basis ingrediënten van de Japanse keuken. Het is een simpele bouillon getrokken van konbu zeewier en bonito vlokken. De subtiele aroma’s geven veel gerechten die zo typisch Japanse smaak. De bouillon vormt de basis voor de soep van ramen en udon noedels, zit het in dressing en sauzen en zelfs in omeletten.

Je kunt dashi zelf maken, maar net als dat je kip- of runderbouillon als poeder kunt kopen in de supermarkt is ook deze bouillon verkrijgbaar als poeder. Het dashi poeder van het merk Shimaya is in Nederland ruim verkrijgbaar bij onder andere Aziatische en Midden-Oosterse supermarkten. Je kunt het zelfs online bestellen en thuis laten bezorgen.

Dashi poeder

Dashi poeder bestellen

Japanse bouillon is soms verkrijgbaar bij toko’s en Midden-Oosterse supermarkten met een Aziatische afdeling. Natuurlijk kun je ook online terecht.

Recepten met dashi poeder


Okonomiyaki

Okonomiyaki

Okonomiyaki is een Japanse pannenkoek en voor veel Japanners soulfood. Okonomiyaki is niet zoet maar hartig. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in.

Tamagoyaki

Tamagoyaki

Tamagoyaki is een licht zoet opgerold omelet, Japanse stijl. Omdat we het omelet tijdens het bakken beetje bij beetje oprollen blijft de binnenkant luchtig.

Tofu no miso-shiru

Tofu no miso-shiru

Bij vrijwel iedere Japanse maaltijd hoort miso-soep. Een veel voorkomende versie is miso-soep met tofu, tofu no miso-shiru.