Dashi poeder

Basis ingrediënt: dashi poeder

Dashi poeder bestellen

Japanse bouillon is soms verkrijgbaar bij toko’s en Midden-Oosterse supermarkten met een Aziatische afdeling. Natuurlijk kun je ook online terecht.

Seikatsu.nl

Dashi is een van de belangrijkste basis ingrediënten van de Japanse keuken. Het is een simpele bouillon getrokken van konbu zeewier en bonito vlokken. De subtiele aroma’s geven veel gerechten die zo typisch Japanse smaak, die ook wel omschreven wordt als umami. De bouillon vormt de basis voor de soep van ramen en udon noedels, zit het in dressing en sauzen en zelfs in omeletten.

Wil je meer weten over umami? Culinair journalist Joël Broekaert legt je er graag meer over uit in De 5 smaken van Joël.

Je kunt dashi zelf maken, maar net als dat je kip- of runderbouillon als poeder kunt kopen in de supermarkt is ook deze bouillon verkrijgbaar als poeder. Het dashi poeder van het merk Shimaya is in Nederland ruim verkrijgbaar bij onder andere Aziatische en Midden-Oosterse supermarkten. Je kunt het zelfs online bestellen en thuis laten bezorgen.

Dashi poeder

Recepten met dashi poeder

 • Kakiage tempura

  Kakiage tempura

  Kakiage tempura is een mix van dun gesneden groenten die na dat ze in beslag gedoopt zijn gefrituurd worden. Het resultaat is om je vinger bij af te likken.

 • Okonomiyaki

  Okonomiyaki

  In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

 • Tamagoyaki

  Tamagoyaki

  Tamagoyaki is een licht zoet opgerold omelet, Japanse stijl. Omdat we het omelet tijdens het bakken beetje bij beetje oprollen blijft de binnenkant luchtig.

 • Tofu no miso-shiru

  Tofu no miso-shiru

  Bij vrijwel iedere Japanse maaltijd hoort miso-soep. Een veel voorkomende versie is miso-soep met tofu, tofu no miso-shiru.