Rijstazijn

Basis ingrediënt: rijstazijn

Rijstazijn bestellen

In Europa geproduceerde Japanse azijn is tegenwoordig bij veel supermarkten te koop, maar voor originele producten uit Japan kun je online terecht.

Seikatsu.nl

Rijstazijn is een type azijn dat gemaakt wordt van gefermenteerde rijst of rijstwijn. In Japan, China en Korea maar ook in Vietnam is het een belangrijk basis ingrediënt in de lokale keuken. Qua smaak is dit type azijn een stuk milder dan de varianten die gebruikt worden in de westerse keuken. De kleur ligt ergens tussen blank en lichtgeel.

Een van de meest bekende toepassingen is als sushi azijn, waarbij de azijn vaak gemengd wordt met mirin of suiker. Ook in veel andere gerechten uit de Japanse keuken wordt deze azijn gebruikt als smaakmaker.

Rijstazijn

Recepten met rijstazijn

  • Daikon oroshi

    Daikon oroshi

    Door een rettich te raspen maak je daikon oroshi. Een heerlijk frisse toevoeging aan gegrilde zalm, een hamburger en erg lekker bij de barbecue.

  • Temaki sushi

    Temaki sushi

    In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

  • Wakame su no mono

    Wakame su no mono

    In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.