Rijstazijn

Basis ingrediënt: rijstazijn

Rijstazijn is een type azijn dat gemaakt wordt van gefermenteerde rijst of rijstwijn. In Japan, China en Korea maar ook in Vietnam is het een belangrijk basis ingrediënt in de lokale keuken. Qua smaak is dit type azijn een stuk milder dan de varianten die gebruikt worden in de westerse keuken. De kleur ligt ergens tussen blank en lichtgeel.

Een van de meest bekende toepassingen is als sushi azijn, waarbij de rijstazijn vaak gemengd wordt met mirin of suiker. Ook in veel andere gerechten uit de Japanse keuken wordt deze azijn gebruikt als smaakmaker.

Rijstazijn

Rijstazijn bestellen

In Europa geproduceerde Japanse azijn is tegenwoordig bij veel supermarkten te koop, maar voor originele producten uit Japan kun je online terecht.

Recepten met rijstazijn


Daikon oroshi

Daikon oroshi

Door een rettich te raspen maak je daikon oroshi. Een heerlijk frisse toevoeging aan gegrilde zalm, een hamburger en erg lekker bij de bbq.

Temaki sushi

Temaki sushi

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Vier jouw feest met temaki sushi.

Wakame su no mono

Wakame su no mono

Een Japanse maaltijd bestaat uit meerdere gerechten. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor salade met komkommer, wakame en tonijn.