Buta-niku no miso itame

Buta-niku no miso itame

Japanse basis

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Buta-niku no miso itame

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar Japanners roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbakschotel te maken: buta-niku no miso itame.

Dit gerecht is een heerlijke roerbak schotel met varkensvlees, aubergine en groene paprika. Buta-niku betekent varkensvlees en miso itame betekent geroerbakt in miso. Om er de typische smaak aan te geven gebruiken we een aantal basis ingrediënten die veel voorkomen in de Japanse keuken. De belangrijkste basis ingrediënten voor dit recept vind je links bovenaan deze pagina.

Het is eenvoudig om de basis ingrediënten te mengen en te roerbakken met het varkensvlees en de groente. Zo tover je in minder dan een half uur een heerlijk Japans gerecht op tafel. De meest authentieke manier om de buta-niku no miso itame te serveren is met rijst. Lekker in een apart kommetje met het hoofdgerecht op een groot bord in het midden van de tafel.

Het recept

Buta-niku no miso itame

4 from 3 votes
Authentiek recept van Kana Gang: HoofdgerechtKeuken: JapansMoeilijkheid: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Koken

15

minuten
Calorieën

134

kcal

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Buta-niku no miso itame is varkensvlees geroerbakt in miso.

Ingrediënten

  • Japanse basis ingrediënten
  • 2 eetlepels 2 miso

  • 2 eetlepels 2 mirin

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • Overige ingrediënten
  • 1 1 aubergine

  • 1 1 groene paprika

  • 200 gram 200 speklapjes

  • 2 eetlepels 2 suiker

  • 1 theelepel 1 gember puree

  • 1/2 theelepel 1/2 knoflook puree

  • 50 milliliter 50 water

  • 25 gram 25 sesamzaad

  • 1 theelepel 1 sesamolie

Instructies

  • Verwijder de zaden uit de paprika en snijd samen met de aubergine in hapklare stukken. Snijd de speklapjes in dunne stukjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Breng de miso, de suiker, de mirin, de sojasaus, de gember puree en de knoflook puree samen in een kom. Meng alles goed tot het een gladde pasta wordt. Dit is de zoete miso saus waar we straks mee gaan roerbakken.
  • Verhit de sesamolie in een wok of diepe koekenpan en bak de speklapjes licht bruin. Voeg de aubergine toe en laat die het vet van het varkensvlees opnemen. Roerbak een paar minuten tot de aubergine zacht wordt.
  • Voeg het water toe en voeg de paprika toe zodra het water het kookpunt heeft bereikt. Bak nog 2-3 minuten.
  • Voeg de zoute miso saus toe die we in stap 2 gemaakt hebben. Meng het vlees en de groente goed met de miso saus en laat nog een paar minuten pruttelen.
  • Serveer de buta-niku no miso itame in een diep bord. Bestrooi het gerecht met een beetje sesamzaad naar smaak. Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Tag @ervaarjapan op Instagram met hashtag #japansrecept

Vind je dit recept leuk?

Volg @ervaarjapan op Pinterest

Seikatsu.nl

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.