Buta-niku no miso itame

Buta-niku no miso itame

Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbakschotel te maken: buta-niku no miso itame. Veel plezier!

Voorbereiding
10 minuten

Koken
15 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
134

Ingrediënten


Buta-niku no miso itame maken


Buta-niku no miso itame

Stap 1

Snij aubergine en paprika (haal eerst de zaden eruit) in hapklare stukken. Hak de speklapjes in dunne stukjes van ongeveer een halve centimeter.

Buta-niku no miso itame

Stap 2

Maak de gemengde zoete miso saus. Mix miso, suiker, mirin, sojasaus, gember puree en knoflook puree in een kom. Meng ze goed tot ze glad worden.

Buta-niku no miso itame

Stap 3

Verhit de bak olie in een wok of diepe koekenpan en bak de speklapjes tot de kleur verandert. Voeg de aubergine toe en laat ze het vet van de speklap opnemen.

Buta-niku no miso itame

Stap 4

Bak nog meer tot de aubergine zacht wordt. Voeg het water toe en kook nog een beetje, en daarna voeg de paprika toe. Bak nog 2-3 minuten.

Buta-niku no miso itame

Stap 5

Voeg de gemengd miso saus toe. Meng alle ingrediënten goed met de miso saus. Kook nog een beetje.

Buta-niku no miso itame

Stap 6

Serveer de buta-niku no miso itame in een diep bord. Strooi een beetje sesamzaad naar smaak. Klaar!