Op deze pagina
Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Buta-niku no miso itame
Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar Japanners roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbakschotel te maken: buta-niku no miso itame.
Dit gerecht is een heerlijke roerbak schotel met varkensvlees, aubergine en groene paprika. Buta-niku betekent varkensvlees en miso itame betekent geroerbakt in miso. Om er de typische smaak aan te geven gebruiken we een aantal basis ingrediënten die veel voorkomen in de Japanse keuken. De belangrijkste basis ingrediënten voor dit recept vind je links bovenaan deze pagina.
Het is eenvoudig om de basis ingrediënten te mengen en te roerbakken met het varkensvlees en de groente. Zo tover je in minder dan een half uur een heerlijk Japans gerecht op tafel. De meest authentieke manier om de buta-niku no miso itame te serveren is met rijst. Lekker in een apart kommetje met het hoofdgerecht op een groot bord in het midden van de tafel.
Het recept

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.