Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Misschien denk je bij roerbakken niet meteen aan Japans eten. Maar wij roerbakken ook hoor. We gebruiken bijvoorbeeld miso om het gerecht op smaak te maken. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbakschotel te maken: buta-niku no miso itame. Veel plezier!
Voorbereiding
10 minuten
Koken
15 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
134
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 groene paprika
- 200 gram speklapjes
- 2 eetlepels miso online verkrijgbaar
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels mirin online verkrijgbaar
- 1 eetlepel sojasaus online verkrijgbaar
- 1 theelepel gember puree
- 1/2 theelepel knoflook puree
- 50 milliliter water
- 25 gram sesamzaad
- 1 theelepel bak olie
Buta-niku no miso itame maken

Stap 1
Snij aubergine en paprika (haal eerst de zaden eruit) in hapklare stukken. Hak de speklapjes in dunne stukjes van ongeveer een halve centimeter.

Stap 2
Maak de gemengde zoete miso saus. Mix miso, suiker, mirin, sojasaus, gember puree en knoflook puree in een kom. Meng ze goed tot ze glad worden.

Stap 3
Verhit de bak olie in een wok of diepe koekenpan en bak de speklapjes tot de kleur verandert. Voeg de aubergine toe en laat ze het vet van de speklap opnemen.

Stap 4
Bak nog meer tot de aubergine zacht wordt. Voeg het water toe en kook nog een beetje, en daarna voeg de paprika toe. Bak nog 2-3 minuten.

Stap 5
Voeg de gemengd miso saus toe. Meng alle ingrediënten goed met de miso saus. Kook nog een beetje.

Stap 6
Serveer de buta-niku no miso itame in een diep bord. Strooi een beetje sesamzaad naar smaak. Klaar!