Buta no shoga-yaki

Buta no shoga-yaki

Japanse basis

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Buta no shoga-yaki

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Buta no shoga-yaki is een eenvoudig te maken recept van varkensvlees met gember. Gelukkig is er in Nederland gewoon in de supermarkt varkensvlees te koop, dus kan ook jij dit Japanse gerecht maken.

Uiteraard moeten we het gerecht nog wel op dit typisch Japanse smaak brengen. Hiervoor maken we gebruik van een combinatie van basis ingrediënten. Dit gerecht wordt op smaak gebracht met behulp van de basis ingrediënten links bovenaan deze pagina.

We beginnen met het snijden van de ingrediënten en maken daarna de Japanse basis die zorgt voor de smaak. Daarna bakken we het gerecht in een koekenpan en serveren we het met rijst en salade. Het gerecht is niet moeilijk om te koken, dus zullen we het samen maken?

Het recept

Buta no shoga-yaki

5 from 3 votes
Authentiek recept van Kana Gang: HoofdgerechtKeuken: JapansMoeilijkheid: Medium
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Koken

20

minuten
Calorieën

459

kcal

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees om gerechten te maken. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Buta no shoga-yaki is varkensvlees met gember.

Ingrediënten

  • Japanse basis ingrediënten
  • 2 theelepels 2 mirin

  • 1 eetlepel 1 sake

  • 1 1/2 eetlepel 1 1/2 sojasaus

  • Overige ingrediënten
  • 350 gram 350 varkensvlees

  • 1 1 ui

  • 2 eetlepels 2 aardappelzetmeel

  • 1 eetlepel 1 olie

  • 1/2 theelepel 1/2 zout

  • 1 theelepel 1 suiker

  • 1 theelepel 1 gemberpuree

Instructies

  • Snij het varkensvlees en maak in elk lapje aan allebei de kanten een ruit, zoals op de foto. Doe wat zout op het vlees. Snij ook de ui in een paar grote stukken.
  • Maak de saus. Mix de sojasaus, sake, suiker, mirin en gemberpuree in een kommetje.
  • Bedek het vlees met aardappelzetmeel.
  • Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten. Haal het vlees uit de pan als het licht gebakken is en leg het op een bordje. Doe ui in de pan en bak ze tot ze bruin worden. Voeg het vlees en gemengde saus toe en roerbak nog een beetje.
  • Serveer met rijst of salade. Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Tag @ervaarjapan op Instagram met hashtag #japansrecept

Vind je dit recept leuk?

Volg @ervaarjapan op Pinterest

Seikatsu.nl

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.