Op deze pagina
Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Daikon oroshi
De rettich is een grote witte radijs die wel wat weg heeft van een grote winterpeen. Heb je ze wel eens zien liggen in de supermarkt of bij de groenteboer? En heb jij geen idee wat je er mee zou kunnen klaarmaken? Kijk je op de Wikipedia-pagina over de rettich dan lees je in ieder geval dat deze groente vaak ook bij de Japanse naam genoemd wordt: daikon.
In geraspte vorm, als daikon oroshi, is de rettich een heerlijke toevoeging bij een stukje grilde zalm, een hamburger, steak of bij de bbq. Dit kun je combineren met bijvoorbeeld sojasaus of citroensap voor een heerlijk frisse, Japanse smaak. Om die smaak te bewerkstelligen maken we gebruik van een paar Japanse basis ingrediënten. Welke ingrediënten dit zijn lees je links bovenaan deze pagina.
Behalve lekker is de daikon ook erg gezond. Er zitten nauwelijks calorieën in maar wel veel vitamine C en vezels. En geraspte rettich heb je in een paar minuten gemaakt. Zullen we samen daikon oroshi maken?
Het recept

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.