Horenso goma-ae

Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Van spinazie wordt je sterk! Vraag maar aan Popeye. Veel Nederlanders vinden spinazie verder saai. Maar waarom? Denk je dat er niets lekkers van te maken is? In Japan maken we er een lekkernij van door er simpelweg een beetje sesam saus doorheen te mengen. Dan is het ineens geen spinazie meer, maar horenso goma-ae. Horenso is het Japans woord voor spinazie en goma-ae betekent “met sesam”. Simpel toch?

Hieronder lees je hoe je zelf deze heerlijke spinazie, eh… horenso goma-ae, kunt klaarmaken. Veel plezier!

Voorbereiding
15 minuten

Koken
15 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
68

Ingrediënten

  • 200 gram wilde spinazie
  • bospeen
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels sojasaus online verkrijgbaar
  • 2 theelepels suiker
  • 2 eetlepels gemalen geroosterd sesam

Horenso goma-ae maken

Stap 1

Was de spinazie goed. Snijd de bospeen in dunne stukjes.

Stap 2

Doe de spinazie in kokende water met 1 eetlepel zout. Kook het 2-3 minuten, voeg de bospeen toe en kook nog 1 minuut.

Stap 3

Haal de groente uit de pan en laat uitlekken.

Stap 4

Goed spoelen met koud water om af te laten koelen. Daarna goed uit laten lekken.

Stap 5

Pak de spinazie en knijp ze goed. Daarna snij ze in drie gelijke stukjes. Haal hun wortels eraf.

Stap 6

Veeg vloeistof ook van de bospeen af.

Stap 7

Meng de sojasaus, de suiker en de gemalen geroosterde sesam tot een soepele saus. Mix de groente met de gemengd sesam saus.

Stap 8

Doe in een mooi schaaltje en klaar! Serveer met rijst.