Kakiage tempura

Kakiage tempura

Japanse basis

Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Kakiage tempura

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Dat noemen we tempura. Van iedere groente kun je tempura maken, maar onze favoriet is kakiage tempura gemaakt van gemengde groente. Een van de beste manieren om deze soort te eten is op een kom dampende udon of soba noedels. Deze tempura voegt echt een dimensie toe aan dit type noedels.

Voor het bereiden van dit recept hebben we een paar typisch Japanse basis ingrediënten nodig om de smaak te maken. De tempura zelf heeft geen Japanse basis, de typische smaak zit in de dipsaus. Die gaan we apart maken zodat je het echte Japan zelf thuis kunt proeven. Welke basis ingrediënten we voor dit recept gebruiken zie je links bovenaan deze pagina.

Zoals met zoveel dingen is het niet moeilijk om dit gerecht te maken, zolang je weet wat je moet doen. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Het recept

Kakiage tempura

5 from 1 vote
Authentiek recept van Kana Gang: HoofdgerechtKeuken: JapansMoeilijkheid: Medium
Porties

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Koken

20

minuten
Calorieën

150

kcal

Kakiage tempura is een mix van dun gesneden groenten die na dat ze in beslag gedoopt zijn gefrituurd worden. Het resultaat is om je vinger bij af te likken.

Ingrediënten

  • Japanse basis ingrediënten
  • 1 zakje 1 dashi poeder

  • 1 1 eetlepel sojasaus

  • 1 1 eetlepel mirin

  • Overige ingrediënten
  • 1 1 grote ui

  • 50 gram 50 wortel

  • 2 2 champignons

  • 10 10 takjes koriander

  • 150 gram 150 garnalen

  • 8 8 eetlepels bloem

  • 2 2 eetlepels aardappelzetmeel

  • 1 1 eigeel

  • 1/2 1/2 theelepel zout

  • 150 milliliter 150 bruisend water

  • 500 milliliter 500 olie

Instructies

  • Snij ui, wortel, champignon en koriander dun. Haal vocht uit met keuken papier.
  • Voeg bloem 2-3 eetlepels toe aan groenten en garnalen en meng ze tot ze met een dun laagje bedekt zijn.
  • Maak beslag. Doe 150 milliliter koud bruisend water in een kom en voeg 5-6 eetlepels bloem, aardappelzetmeel, zout, en een eigeel toe. Licht mengen. Niet te veel mengen anders wordt het beslag te dik!
  • Meng bedekt groente en garnalen met het beslag.
  • Doe olie in een diepe pan of wok tot 2-3 centimeter diep van de bodem. Verwarm olie tot 170-180 graden.
  • Schep beslag met groente en garnalen met een pollepel en doe het zachtjes in de olie. Spreid het beslag een beetje uit.
  • Als de onderkant goed vast gefrituurd is, dan keer het om. Frituur ze tot de onderkant mooi bruin wordt. Keer eventueel om.
  • Haal ze uit de olie en laat uitlekken. Maak intussen de dipsaus. Voeg de inhoud van 1 zakje dashi poeder toe aan 100 milliliter warm water en roer tot al het poeder is opgelost. Voeg 4 theelepels sojasaus en 4 theelepels mirin toe.

Heb jij dit recept gemaakt?

Tag @ervaarjapan op Instagram met hashtag #japansrecept

Vind je dit recept leuk?

Volg @ervaarjapan op Pinterest

Seikatsu.nl

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.