Kakiage tempura

Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Dat noemen we tempura. Van iedere groente kun je tempura maken, maar onze favoriet is kakiage tempura gemaakt van gemengde groente. Een van de beste manieren om deze soort te eten is op een kom dampende udon of soba noedels. Kakiage tempura voegt echt een dimensie toe aan dit type noedels.

Zoals met zoveel dingen is het niet moeilijk om dit gerecht te maken, zolang je weet wat je moet doen. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Voorbereiding
20 minuten

Koken
20 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
150

Ingrediënten

  • grote ui
  • 50 gram wortel
  • champignons
  • 10 takjes koriander
  • 150 gram garnalen
  • 8 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • eigeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 milliliter bruisend water
  • 500 milliliter olie

Kakiage tempura maken

Stap 1

Snij ui, wortel, champignon en koriander dun. Haal vocht uit met keuken papier.

Stap 2

Voeg bloem 2-3 eetlepels toe aan groenten en garnalen en meng ze tot ze met een dun laagje bedekt zijn.

Stap 3

Maak beslag. Doe 150 milliliter koud bruisend water in een kom en voeg 5-6 eetlepels bloem, aardappelzetmeel, zout, en een eigeel toe. Licht mengen. Niet te veel mengen anders wordt het beslag te dik!

Stap 4

Meng bedekt groente en garnalen met het beslag.

Stap 5

Doe olie in een diepe pan of wok tot 2-3 centimeter diep van de bodem. Verwarm olie tot 170-180 graden.

Stap 6

Schep beslag met groente en garnalen met een pollepel en doe het zachtjes in de olie. Spreid het beslag een beetje uit.

Stap 7

Als de onderkant goed vast gefrituurd is, dan keer het om. Frituur ze tot de onderkant mooi bruin wordt. Keer eventueel om.

Stap 8

Haal ze uit de olie en laat uitlekken. Klaar!