Op deze pagina
Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Kakiage tempura
In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Dat noemen we tempura. Van iedere groente kun je tempura maken, maar onze favoriet is kakiage tempura gemaakt van gemengde groente. Een van de beste manieren om deze soort te eten is op een kom dampende udon of soba noedels. Deze tempura voegt echt een dimensie toe aan dit type noedels.
Voor het bereiden van dit recept hebben we een paar typisch Japanse basis ingrediënten nodig om de smaak te maken. De tempura zelf heeft geen Japanse basis, de typische smaak zit in de dipsaus. Die gaan we apart maken zodat je het echte Japan zelf thuis kunt proeven. Welke basis ingrediënten we voor dit recept gebruiken zie je links bovenaan deze pagina.
Zoals met zoveel dingen is het niet moeilijk om dit gerecht te maken, zolang je weet wat je moet doen. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!
Het recept

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.