Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Karaage is fried chicken op z’n Japans, wat mij betreft lekkerder dan de fried chicken uit Kentucky. De Japanse variant heeft zoveel smaak, is heerlijk sappig, lekker knapperig en enorm veelzijdig. Zo kun je karaage prima serveren als snack bij een borrel maar ook als volledige maaltijd of zelfs als ingrediënt voor temaki sushi!
Het leuke is dat je dit kipgerecht eigenlijk in een handomdraai op tafel kunt krijgen. Zullen we samen karaage maken?
Voorbereiding
20 minuten
Koken
20 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
364
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfillet
- 2 theelepels aardappelzetmeel
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus online verkrijgbaar
- 1 eetlepel sake
- 1/2 theelepel gemberpuree
- 1/2 theelepel knoflookpuree
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel sesamolie
Karaage maken

Stap 1
We beginnen met het klein snijden van de kippendijen. Maak stukjes van ongeveer 1-2 centimeter groot.

Stap 2
Meng de mayonaise, sojasaus, gemberpuree, knoflookpuree, sesamolie en sake tot een gladde saus. Marineer vervolgens de gesneden kip goed met de saus. Zet de gemarineerde kip een paar uur in de koelkast zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
In plaats van Japanse sake kun je ook witte wijn gebruiken.

Stap 3
Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en doe het aardappelzetmeel op een bord. Haal alle kip stukken door het aardappelzetmeel zodat ze licht bedekt zijn aan alle kanten.

Stap 4
Zet een koekenpan op het vuur en bedek de bodem met ongeveer 2 centimeter zonnebloemolie. Als de olie op temperatuur is doe een aantal kip stukken in de pan. Frituur ze 4-5 minuten tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.

Stap 5
Haal de kip stukken uit de olie en laat ze staan nog 4-5 minuten. Zo worden ze ook van binnen goed gaar door hun eigen warmte en worden ze niet te hard.

Stap 6
Zet een groot bord met karaage midden op tafel zodat iedereen er goed bij kan, en smullen maar. Dit kipgerecht is van zichzelf al erg lekker. Sprenkel naar smaak wat citroensap over de kip stukken of serveer met sweet chilli saus.