Op deze pagina
Kook jij graag Japans? Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Karaage
In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Karaage is fried chicken op z’n Japans, wat ons betreft lekkerder dan de fried chicken uit Kentucky. De Japanse variant is vol van smaak, is heerlijk sappig, lekker knapperig en enorm veelzijdig. Zo kun je karaage prima serveren als snack bij een borrel maar ook als volledige maaltijd of zelfs als ingrediënt voor temaki sushi!
Wat dit gerecht de typisch Japanse smaak geeft zijn uiteraard de Japanse basis ingrediënten. Naast de vier smaken die wij in de westerse wereld kennen (zoet, zuur, zout en bitter) kent de Japanse keuken een vijfde smaak: umami. Wil je daar meer over weten, kijk dan eens naar De 5 smaken van Joël. Het is deze vijfde smaak die veel Japanse gerechten kenmerkt en die door een combinatie van basis ingrediënten bewerkstelligt wordt. De basis ingrediënten die dit recept op smaak brengen vind je links bovenaan deze pagina.
Maar goed, genoeg over basis ingrediënten, tijd om te gaan koken. Het leuke is dat je dit kipgerecht eigenlijk in een handomdraai op tafel kunt krijgen. Zullen we samen karaage maken?
Het recept

Bestel de Japanse ingrediënten in dit recept online bij Seikatsu.nl.