Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
De gobo is een plant die we in Japan kennen maar niet in Nederland. Wat wij gobo noemen is de wortel van een plant die in het Nederlands Grote Klit heet. Vroeger aten jullie hier in Europa deze plant ook. Wij doen er nog steeds veel lekkere dingen mee. Dit recept voor kinpira gobo is daar een voorbeeld van. De gobo lijkt erg veel op Nederlandse schorseneren. Dit gerecht kun je dus gewoon maken met producten die je in Nederland kunt kopen.
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
124
Ingrediënten
- 2 schorseneren
- 1 bospeen
- 1 eetlepel sake of witte wijn
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels sojasaus online verkrijgbaar
- 2 eetlepels mirin online verkrijgbaar
- 1 theelepel sesam olie
- 1 eetlepel azijn
Bereiding

Stap 1
Spoel aarde af van de schorseneren en schil de huid.

Stap 2
Snijd schorseneren in dunne reepjes. Doe ze in een kom met water met 1 eetlepel azijn.

Stap 3
Snijd bospeen in dezelfde maat als schorseneren.

Stap 4
Meng suiker, sojasaus en mirin en maak saus.

Stap 5
Laat de schorseneren uitlekken.

Stap 6
Verhit sesam olie in een pan en doe schorseneren en bospeen in de pan. Voeg 20cc water met 1 eetlepel sake toe en kook ze tot er geen vloeistof in de pan zit. Voeg de saus toe en kook ze tot de saus helemaal opgenomen is door de schorseneren en bospeen.

Stap 7
De kinpira gobo is klaar. Serveer besprenkeld met wat zwart sesamzaad.