Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is een heerlijk bijgerecht bereid met vlees (niku in het Japans) en miso. Vanwege de krachtige smaak is het perfect om in kleine porties toe te voegen aan de lunch of het avondeten.

Voor de lunch eten Japanners vaak een kom rijst met een iets erop. Dat kan variëren van gemarineerde vis tot zeewier. Als je aan de slag gaat met dit recept, probeer dan eens een beetje niku-miso op een kom rijst. Het is ook heerlijk als extraatje in een kom udon noedels.

Voorbereiding
10 minuten

Koken
30 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
118

Ingrediënten

Bereiding

Niku-miso

Stap 1

Snij de ui, lente-ui, wortel en champignon is kleine stukjes.

Niku-miso

Stap 2

Meng de miso, mirin, sojasaus, oestersaus, suiker, gemberpuree en knoflookpuree voor de marinade.

Niku-miso

Stap 3

Verhit 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan. Doe de groente erin en bak ze in een paar minuten lichtbruin.

Niku-miso

Stap 4

Voeg het gehakt toe en bak het vlees tot het gaar is.

Niku-miso

Stap 5

Voeg de marinade toe aan de pan en roerbak te de saus bijna volledig opgenomen is door het vlees. Ze het vuur laag en bak nog 4 à 5 minuten door. Zet het vuur uit en laat het mengel staan om af te koelen.

Niku-miso

Stap 6

Serveer de niku-miso op een kom rijst of in noedelsoep. Eetsmakelijk!