Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een van de leukste streetfood gerechten om te eten als je naar Osaka reist is okonomiyaki, de Japanse versie van de pannenkoek. Ook in Hiroshima is de okonomiyaki populair. Japanse pannenkoeken zijn niet zoet zoals vaak in Nederland het geval is. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in. In het beslag zit altijd kool en we doen er altijd lekker veel hartige saus en mayonaise op. Veel plezier met dit recept!

Voorbereiding
15 minuten

Koken
30 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
666

Ingrediënten

  • 1/4 ui
  • lente-uien
  • 200 gram meel
  • 20 gram aardappelzetmeel
  • eieren
  • 1 theelepel dashi poeder online verkrijgbaar
  • 1 theelepel zout
  • 300 milliliter water
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram spek
  • 50 milliliter okonomiyaki-saus online verkrijgbaar
  • 20 gram ao-nori

Bereiding

Okonomiyaki

Stap 1

Snijd de kool dun. Snijd de lente-uien in kleine stukjes.

Okonomiyaki

Stap 2

Mix het meel, het aardappelzetmeel, eieren, dashi poeder, en water goed.Voeg de gesneden kool, lente-ui en garnalen toe en meng ze.

Okonomiyaki

Stap 3

Verhit de pan met een beetje olie. Bak het spek in de pan. Doe het beslag erover en maak er een mooi ronde vorm van. Bak de onderzijde goed.

Okonomiyaki

Stap 4

Keer de pannenkoek om en bak hem tot het beslag gekookt is. Serveer met okonomiyaki-saus. Je kunt mayonaise en/of ao-nori erover doen voor de smaak.