Poteto sarada

Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet zo lekker. We maken er wel graag aardappelsalade van en noemen dat dat poteto sarada (als in potato salad maar dan op z’n Japans uitgesproken). Dit is een leuke manier om wat extra smaak en klasse toe te voegen aan een simpele gekookte aardappel.

Hier onder een makkelijk recept voor Japanse poteto sarada. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen. Veel plezier!

Voorbereiding
10 minuten

Koken
10 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
358

Ingrediënten

  • grote aardappels
  • 1/2 ui
  • 80 gram komkommer
  • 1/2 blikje tonijn
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel zout
  • 10 gram peper

Poteto sarada maken

Stap 1

Snijd aardappels, ui en komkommer. Laat de tonijn uitlekken.

Stap 2

Breng 2 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook, doe er de aardappels in en kook ze tot ze zacht worden.

Stap 3

Doe de ui op bodem van een vergiet en giet de aardappels af over de ui. Zo worden ui een beetje gekookt en niet pittig.

Stap 4

Doe de aardappels en ui in een grote kom en stamp ze. Voeg tonijn toe en mix de mengsel met mayonaise.

Stap 5

Voeg de komkommer en kappertjes toe.

Stap 6

Strooi peper voor het eten.