Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken. Ik heb bij iedere stap een foto gezet zodat je kunt zien wat je moet doen.
Voorbereiding
150 minuten
Koken
30 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
280
Ingrediënten
- 12 kipdrumsticks
- 2 eetlepels sojasaus online verkrijgbaar
- 2 eetlepels mirin online verkrijgbaar
- 1 eetlepel sake of witte wijn
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel knoflookpuree
- 1 theelepel gemberpuree
Bereiding

Stap 1
Snijdt de kipdrumsticks gedeeltelijk van het bot.

Stap 2
Mix de sojasaus, mirin, sake, suiker, knoflookpuree en gemberpuree in een kom.

Stap 3
Marineer de kipdrumsticks met de saus en laat ze staan in de koelkast meer dan 2 uur.

Stap 4
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de gemarineerde kipdrumsticks erop. Bak ze op 225 graden voor 20 minuten in de oven.

Stap 5
Serveer met je favoriete groente en wat rijst. Eetsmakelijk!