Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Temaki betekent hand-gerold. Je legt zeewier op je hand, doet er een beetje rijst op en de toppings die jij lekker vindt. Je kiest dus zelf wat je er behalve rijst en zeewier nog meer in stopt. Houdt je niet van rauwe vis, dan laat je de sashimi in de viswinkel liggen. Ben je vegetarisch of veganistisch, dan is dit recept ook geschikt voor jou!
Zullen we samen temaki sushi maken?
Voorbereiding
60 minuten
Koken
30 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
810
Ingrediënten
- 500 gram sushi rijst
- 100 milliliter rijstazijn online verkrijgbaar
- 60 gram suiker
- 1 theelepel zout
- 100 gram gerookte zalm fillet
- 2 haringen
- 1 eetlepel sojasaus online verkrijgbaar
- 1/2 theelepel gemberpuree
- 1/2 blikje tonijn
- 6 plakje rosbief
- 80 gram gegrilde worst
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 50 gram haricots vert
- 6 blad Romaine sla
- 1 bakje chuka wakame
- 3 tak koriander
- 1 zakje sushi gember
- 20 vel nori zeewier
- 10 gram wasabi pasta
Temaki sushi maken

Stap 1
Kook de sushi rijst volgens de instructie op de verpakking.

Stap 2
Bak tamagoyaki en laat afkoelen.

Stap 3
Kook haricots vert (pas in het water doen als het water kookt) met een snufje zout tot ze gaar zijn (3-4 minuten). Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Stap 4
Maak sushi azijn. Verwarm 100 milliliter rijst azijn in een pan en voeg 60 gram suiker en een theelepel zout toe. Roer ze goed tot ze opgelost zijn en daarna laat ze afkoelen. Belangrijk: niet laat het koken!

Stap 5
Maak tonijn topping. Laat een half blikje tonijn uitlekken en doe ze in een kom. Voeg 1 eetlepel mayonaise en een beetje zout toe. Meng ze goed tot ze glad zijn.

Stap 6
Maak haring topping. Hak de staartjes van de haring weg en snij haring in kleine stukjes. Mix 1 eetlepel sojasaus en 1/2 theelepel gember puree in een kommetje. Voeg gesneden haring toe en meng ze goed.

Stap 7
Maak sushi rijst. Doe de gekookte rijst in een grote kom en voeg gemengde azijn beetje bij beetje toe. Meng ze goed tot alle rijst bedekt is met de azijn. Niet te hard roeren, want dan gaan de rijstkorrels kapot. Belangrijk: laat het afkoelen voor je het eet.

Stap 8
Snij alle toppings (de ingrediënten uit de lijst die je nog niet gebruikt hebt) in dunne reepjes en rol de rosbief op zodat ze makkelijk in de temaki gerold kunnen worden. Knip groot nori vel in twee of vier stukken.

Stap 9
Knip de nori vellen schuin doormidden en twee gelijke delen.

Stap 10
Leg alles mooi op de borden. Iedereen die mee eet neemt een nori vel, doet er wat rijst op en toppings naar keuze. Daarna rollen. Eet smakelijk!