Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Miso is gefermenteerde sojabonen pasta die in de Japanse keuken veelvuldig gebruikt wordt als smaakmaker. Het meest bekende gerecht wereldwijd waar miso in gebruikt wordt is miso-soep.
Net als met iedere andere soep kun je aan miso-soep zelf de ingrediënten toevoegen die je lekker vindt. Een veel voorkomende versie is miso-soep met tofu, oftewel tofu no miso-shiru. Zullen we samen tofu no miso-shiru maken?
Voorbereiding
5 minuten
Koken
10 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
59
Ingrediënten
- 50 gram tofu
- 50 gram prei
- 1 lente-ui
- 1 theelepel gedroogd wakame zeewier
- 1 eetlepel miso online verkrijgbaar
- 5 gram dashi-poeder online verkrijgbaar
- 800 milliliter water
Bereiding

Stap 1
Snij prei in heel dunne stukjes, lente ui in 2-3 millimeter dik en tofu in kleine blokjes.

Stap 2
Doe het water in de pan en kook, dan voeg de dashi poeder toe.

Stap 3
Voeg prei en tofu toe. Tofu kan spetteren dus doe ze er zachtjes in. Kook 1-2 minuten.

Stap 4
Draai het vuur uit. Schep een lepel vol miso in een pollepel dan doe een beetje soep erin. Los de miso beetje bij beetje op in de pollepel en laat het langzaam in de soep lopen.

Stap 5
Doe het vuur nog een keer aan. Doe gedroogd wakame zeewier erin en roer. Kook ze met klein vuur nog 1 minuut en tot het zeewier lekker zacht is.

Stap 6
Serveer de tofu no miso-shiru in een kleine soepkom en strooi lente ui. Klaar!